Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové sušenky z mazance s pistáciemi
Čokoládové sušenky z mazance s pistáciemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové sušenky z mazance s pistáciemi

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 2 plechy sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2687 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 231 g
Tuky 176 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upekli jste mazane či vánočku, a než jste tohle sladké kynuté pečivo stačili sníst, ztvrdlo téměř na kámen? Ztrvrdlý mazanec nebo vánočku proměňte v čokoládové sušenky s pistáciemi. Nevěříte, že je to možné? Tohle je proměna par excellence! Sušenky při focení mizely rychlostí blesku.

Suroviny

máslo 120 g
změklé
třtinový cukr muscovado tmavý 45 g
vejce 1 ks
tmavá čokoláda 90 g
min 60 % kakaa
pečivo 180 g
starý mazanec (nebo vánočka) rozmixovaný na mouku (viz Něco navíc)
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
pistácie 50 g
pokrájené nahrubo + na ozdobení

Postup

1

Máslo utřete s oběma cukry a vejcem. Čokoládu rozpusťte (nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě) a zapracujte ji k vejcům s cukrem. Přisypte mouku z mazance, kypřicí prášek, sůl a pistácie. Propracujte.

2

Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu, v dlani je zploštěte a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem (po- kud je směs moc mazlavá, dejte ji na chvíli zatuhnout do lednice). Posypte pistáciemi, vmáčněte je do sušenek. Pečte v troubě předehřáté na 160°C cca 15 minut.

NĚCO NAVÍC
Mazanec musí být opravdu tvrdý, pokud není, natrhejte ho na kusy a nechte proschnout. Rozmixujte ho skutečně najemno!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín