Upekli jste mazane či vánočku, a než jste tohle sladké kynuté pečivo stačili sníst, ztvrdlo téměř na kámen? Ztrvrdlý mazanec nebo vánočku proměňte v čokoládové sušenky s pistáciemi. Nevěříte, že je to možné? Tohle je proměna par excellence! Sušenky při focení mizely rychlostí blesku.
Suroviny
Postup
Máslo utřete s oběma cukry a vejcem. Čokoládu rozpusťte (nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě) a zapracujte ji k vejcům s cukrem. Přisypte mouku z mazance, kypřicí prášek, sůl a pistácie. Propracujte.
Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu, v dlani je zploštěte a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem (po- kud je směs moc mazlavá, dejte ji na chvíli zatuhnout do lednice). Posypte pistáciemi, vmáčněte je do sušenek. Pečte v troubě předehřáté na 160°C cca 15 minut.
NĚCO NAVÍC
Mazanec musí být opravdu tvrdý, pokud není, natrhejte ho na kusy a nechte proschnout. Rozmixujte ho skutečně najemno!