Dort z mazance? Přesně tak. Proměňte okoralý mazanec v horký čokoládový dortík, přidejte k němu zmrzlinu – recept budou chtít všichni! Jednoduché dortíky z hrnečku, tzv. mug cakes, můžete péct v jakýchkoli zapékacích miskách nebo hrnečcích, které vydrží žár trouby. Pokud nemáte malé zapékací misky, klidně použijte jednu větší, jen prodlužte dobu pečení.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 460 kcal
- Bílkoviny 15.2 g
- Sacharidy 56.8 g
- Tuky 18.6 g
Postup přípravy
- Jak na ten nejlepší mazanec bez droždí a bez kynutí, aby nesedl? Na vše kolem mazanců máme odpověď Mug cake do mikrovlnky: Sladké i slané mlsání z hrníčku. Příprava je levná, rychlá a zvládnou ji i děti
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.