0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cosmopolitan

cosmopolitan
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Cosmopolitan

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 koktejl

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 146 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V NY můžete ochutnat takřka celý svět: mísí se tu všechny kultury, národnosti i kuchyně. Ve městě, které nikdy nespí, ale musíte ochutnat i noční život! K němu neodmyslitelně patří i koktejl Cosmopolitan - osvěžující mix vodky, brusinkového džusu a limetové šťávy. 

Suroviny

vodka 60 ml
likér 20 ml
Triple Sec nebo Cointreau
brusinkový džus 40 ml
džus
citronová štáva 15 ml
lze nahradit limetovou, čerstvá
limeta
na ozdobení

Postup

1

Vychlaďte sklenici – jednoduše do ní vsypte led, případně ji ještě dejte do lednice.

2

Do šejkru vsypte led a přilijte všechny suroviny, zavřete, protřepejte a přes sítko vlijte do nachlazené sklenice (z níž jste předtím vysypali led).

3

Ozdobte plátkem limetky a proužkem limetové kůry. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit