
Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem
Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni!
Vydání: 2016/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžíce olivového oleje nebo másla
- 1 střední moučná brambora (varný typ C), oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 střední cukety, nakrájené na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
- 100g rukoly, nakrájené nahrubo + navíc na ozdobení
- 850ml zeleninového vývaru
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- panenský olivový olej na pokapání
- 8 tenkých plátků bagety
- 150g čerstvého kozího sýra
Příprava jídla
1 Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.
2 Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
3 Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem.
Přidat komentář