Cuketové špagety s pistáciovým pestem

Cuketové špagety s pistáciovým pestem

2.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 81 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně lehké a moc dobré, přesně ve stylu raw food!

Suroviny

cuketa 2 ks
zbavená konců, upravená do tvaru špaget pomocí spiralizéru či jiné vhodné pomůcky
salát red chard 100 g
lístky červené řepy, lze nahradit rukolou nebo směsí jiných zajímavých salátových lístků)
rajčata cherry 12 ks
rozpůlená
mrkev 1 ks
na dlouhé tenké proužky
Na pesto
pistácie 75 g
vyloupané, nesolené a nepražené, lze nahradit kešú
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
sůl mořská 0.25 ČL
bazalka 1 svazek
avokádo 0.25 ks
zralé, oloupané a nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová štáva 1.5 ČL

1 Na pesto rozmixujte najemno pistácie (kešú), česnek a sůl, přidejte většinu bazalkových lístků, avokádo, olej a citronovou šťávu a mixujte, až se vše dobře promíchá. Přilijte 2 lžíce vody a zpracujte, aby se všechno dokonale spojilo.

2 Pesto podle chuti promíchejte s cuketovými špagetami a částí salátových listů. Na talířích udělejte základ ze zbylých salátových listů a rajčátek, na ně rozdělte ochucené špagety a ozdobte mrkví a zbylými bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit