Úžasně lehké a moc dobré, přesně ve stylu raw food!
Suroviny
cuketa
2
ks
zbavená konců, upravená do tvaru špaget pomocí spiralizéru či jiné vhodné pomůcky
salát red chard
100
g
lístky červené řepy, lze nahradit rukolou nebo směsí jiných zajímavých salátových lístků)
rajčata cherry
12
ks
rozpůlená
mrkev
1
ks
na dlouhé tenké proužky
Na pesto
pistácie
75
g
vyloupané, nesolené a nepražené, lze nahradit kešú
česnek
2
stroužky
nakrájený nadrobno
sůl mořská
¼
ČL
bazalka
1
svazek
avokádo
¼
ks
zralé, oloupané a nakrájené
olivový olej extra panenský
1
PL
citronová šťáva
1,5
ČL
Postup
1
Na pesto rozmixujte najemno pistácie (kešú), česnek a sůl, přidejte většinu bazalkových lístků, avokádo, olej a citronovou šťávu a mixujte, až se vše dobře promíchá. Přilijte 2 lžíce vody a zpracujte, aby se všechno dokonale spojilo.
2
Pesto podle chuti promíchejte s cuketovými špagetami a částí salátových listů. Na talířích udělejte základ ze zbylých salátových listů a rajčátek, na ně rozdělte ochucené špagety a ozdobte mrkví a zbylými bazalkovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )