Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové špagety s pistáciovým pestem

Úžasně lehké a moc dobré, přesně ve stylu raw food

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 2 cukety, zbavené konců, upravené do tvaru špaget pomocí spiralizéru či jiné vhodné pomůcky
    • 100 g mladých lístků červené řepy (nebo rukoly či směsi jiných zajímavých salátových lístků)
    • 12 třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1 mrkev, na dlouhé tenké proužky

    NA PESTO

    • 75 g vyloupaných nesolených a nepražených pistácií (nebo ořechů kešú)
    • 1–2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1/4 lžičky mořské soli
    • 1 větší svazek bazalky
    • 1/4 zralého avokáda, oloupaná a nakrájená
    • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1,5 lžičky čerstvé citronové šťávy

Příprava jídla

1 Na pesto rozmixujte najemno pistácie (kešú), česnek a sůl, přidejte většinu bazalkových lístků, avokádo, olej a citronovou šťávu a mixujte, až se vše dobře promíchá. Přilijte 2 lžíce vody a zpracujte, aby se všechno dokonale spojilo.

2 Pesto podle chuti promíchejte s cuketovými špagetami a částí salátových listů. Na talířích udělejte základ ze zbylých salátových listů a rajčátek, na ně rozdělte ochucené špagety a ozdobte mrkví a zbylými bazalkovými lístky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Raw brownies

44 nej receptů s cuketami

REKLAMA

Přidat komentář