Cuketové špagety s pistáciovým pestem

Cuketové špagety s pistáciovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 81 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně lehké a moc dobré, přesně ve stylu raw food!

Související recepty

Raw brownies

Míšu Bratrychovou zvolili návštěvníci 4. Apetit pi...

Suroviny

cuketa 2 ks
zbavená konců, upravená do tvaru špaget pomocí spiralizéru či jiné vhodné pomůcky
salát red chard 100 g
lístky červené řepy, lze nahradit rukolou nebo směsí jiných zajímavých salátových lístků)
rajčata cherry 12 ks
rozpůlená
mrkev 1 ks
na dlouhé tenké proužky
Na pesto
pistácie 75 g
vyloupané, nesolené a nepražené, lze nahradit kešú
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
sůl mořská 0.25 ČL
bazalka 1 svazek
avokádo 0.25 ks
zralé, oloupané a nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL
citronová štáva 1.5 ČL

1 Na pesto rozmixujte najemno pistácie (kešú), česnek a sůl, přidejte většinu bazalkových lístků, avokádo, olej a citronovou šťávu a mixujte, až se vše dobře promíchá. Přilijte 2 lžíce vody a zpracujte, aby se všechno dokonale spojilo.

2 Pesto podle chuti promíchejte s cuketovými špagetami a částí salátových listů. Na talířích udělejte základ ze zbylých salátových listů a rajčátek, na ně rozdělte ochucené špagety a ozdobte mrkví a zbylými bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit