Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové špagety s pistáciovým pestem

Cuketové špagety s pistáciovým pestem

2.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 81 g
Tuky 57 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně lehké a moc dobré, přesně ve stylu raw food!

Související recepty

Suroviny

zbavená konců, upravená do tvaru špaget pomocí spiralizéru či jiné vhodné pomůcky
salát red chard 100 g
lístky červené řepy, lze nahradit rukolou nebo směsí jiných zajímavých salátových lístků)
rajčata cherry 12 ks
rozpůlená
mrkev 1 ks
na dlouhé tenké proužky
Na pesto
pistácie 75 g
vyloupané, nesolené a nepražené, lze nahradit kešú
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
sůl mořská ¼ ČL
bazalka 1 svazek
zralé, oloupané a nakrájené
olivový olej extra panenský 1 PL

Postup

1

Na pesto rozmixujte najemno pistácie (kešú), česnek a sůl, přidejte většinu bazalkových lístků, avokádo, olej a citronovou šťávu a mixujte, až se vše dobře promíchá. Přilijte 2 lžíce vody a zpracujte, aby se všechno dokonale spojilo.

2

Pesto podle chuti promíchejte s cuketovými špagetami a částí salátových listů. Na talířích udělejte základ ze zbylých salátových listů a rajčátek, na ně rozdělte ochucené špagety a ozdobte mrkví a zbylými bazalkovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...