
Raw brownies
Míšu Bratrychovou zvolili návštěvníci 4. Apetit pikniku nejlepší kulinářkou. Její raw sladkosti byly neotřelé a skvělé a prodaly se do posledního kousku!
Vydání: 2014/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 1 hrnek čerstvých datlí medjool (koupíte v orientálních obchodech), nakrájených
- 1/2 hrnku nepraženého kakaa
- 2 lžíce medu (nebo agávového sirupu)
- 1 lžička himálajské soli
- 1 lžička skořice
- 3 lžíce sekaných nepražených kakaových bobů
- 5 lžic strouhaného kokosu hořké kakao + půlky ořechů (nemusí být) na dokončení
Příprava jídla
1 Vlašské ořechy dejte do mixéru a mixujte tak, aby zůstaly asi půlcentimetrové kousky. Přidejte datle a mixujte dál. Vznikne lepivá hrubší drobenka. Do ní přidejte všechny zbylé suroviny a znovu mixujte. Hotové těsto musí být stále ve formě drobenky, ale prsty už se musí dát tvarovat.
2 Připravenou hmotu přemístěte do zapékací misky vystlané potravinářskou fólií a prsty rovnoměrně rozetřete a urovnejte těsto. Posypte kakaem a můžete poklást půlkami ořechů. Podávejte hned nebo nechte vychladit. V lednici vydrží až 5 dní.
Přidat komentář