Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cukety s orzem a kozím sýrem

Při focení jsme cukety překřtili na zdravé chlebíčky – byly totiž perfektně křupavé! Inspiraci jsme našli na zahraničním blogu Half Baked Harvest, kde nás zaujalo použití těstovinové rýže.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 200 g těstovinové rýže (orzo)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • po 1 lžíci nasekaných lístků oregana a petrželky
    • špetka drcených chilli vloček (lze vynechat)
    • 100 g čerstvého kozího sýra, rozdrobeného na větší kousky
    • 250 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 3 menší cukety, rozříznuté podélně na poloviny (máte-li silnější cukety, každou polovinu ještě rozdělte na 2 dlouhé plátky)
    • bazalkové pesto na pokapání

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte vodu k varu a podle návodu na obalu uvařte těstovinovou rýži. Hotové těstoviny slijte a ochuťte 2 lžícemi olivového oleje, octem, nasekanými bylinkami a chilli a zamíchejte. Jemně vmíchejte sýr (část nechte na posypání nahoru) a rajčata.

2 Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Cukety potřete z obou stran zbývajícím olejem, osolte, opepřete a grilujte cca 7–10 minut po každé straně. Půlky, případně plátky, které budete plnit, mírně vydlabejte, aby v nich držela náplň. Vydlabanou teplou dužinu nasekejte a vmíchejte do těstovinové rýže.

Připravené půlky cuket pokapejte pestem, poklaďte směsí těstovinové rýže a zeleniny, navrch přidejte ještě trochu sýra a zakápněte trochou pesta. Podávejte teplé nebo vlažné.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s tvarohem a rajčaty

Uzená ryba zapečená s cuketou

Rajčatovo-melounové gazpacho

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

REKLAMA

Přidat komentář