Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

4/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3415 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 160 g
Tuky 217 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Parádní letní oběd z jednoho pekáče!

Související recepty

Suroviny

šalvěj 12 lístků
česnek 4 stroužky
oloupaný
olivový olej 2 PL
oregano 1 ČL
sušené
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřová pečeně bez kosti, nejlépe s tukovým krytím
rajčata cherry 500 g
malé, ve slupce, vydrhnuté
gin 60 ml
nebo více, podle chuti

Postup

1

Ve food processoru nebo hmoždíři utřete na pastu polovinu lístků šalvěje, česnek, olivový olej, oregano a 1/2 lžičky soli.

2

Na pečeni ve vrstvě tuku udělejte zářezy (maso lehce nařežte i v případě, že tukové krytí nemá), svažte do špalíčku a vmasírujte pastu. Nechte při pokojové teplotě odležet 30 minut. Rozehřejte troubu na 150°C.

3

Rozpalte velkou ohnivzdornou pánev nebo nižší pekáček a maso na něm opečte ze všech stran dozlatova. Pak vhoďte rajčátka a opékejte 1 minutu. Přes maso přelijte polovinu smetany, kolem rajčat vsypte brambory a vložte do trouby. Pečte 5 minut, pak stáhněte na 120°C a pečte odkryté 2 hodiny, během pečení přelévejte výpekem. Půl hodiny před dopečením přidejte zbylou šalvěj, zbylou smetanu a gin. Hotovou pečínku nechte chvíli zakrytou odpočinout, pak krájejte. Chcete-li, šťávu slijte a podávejte vedle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín