Při focení jsme cukety překřtili na zdravé chlebíčky – byly totiž perfektně křupavé! Inspiraci jsme našli na zahraničním blogu Half Baked Harvest, kde nás zaujalo použití těstovinové rýže.
Suroviny
Postup
V hrnci přiveďte vodu k varu a podle návodu na obalu uvařte těstovinovou rýži.
Hotové těstoviny slijte a ochuťte 2 lžícemi olivového oleje, octem, nasekanými bylinkami a chilli a zamíchejte. Jemně vmíchejte sýr (část nechte na posypání nahoru) a rajčata.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
Cukety potřete z obou stran zbývajícím olejem, osolte, opepřete a grilujte cca 7–10 minut po každé straně.
Půlky, případně plátky, které budete plnit, mírně vydlabejte, aby v nich držela náplň.
Vydlabanou teplou dužinu nasekejte a vmíchejte do těstovinové rýže.
Připravené půlky cuket pokapejte pestem, poklaďte směsí těstovinové rýže a zeleniny, navrch přidejte ještě trochu sýra a zakápněte trochou pesta.
Podávejte teplé nebo vlažné.