0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukety s orzem a kozím sýrem

Cukety s orzem a kozím sýrem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 179 g
Tuky 72 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při focení jsme cukety překřtili na zdravé chlebíčky – byly totiž perfektně křupavé! Inspiraci jsme našli na zahraničním blogu Half Baked Harvest, kde nás zaujalo použití těstovinové rýže.

Suroviny

těstovinová rýže 200 g
orzo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 2 PL
oregano 1 PL
nasekané lístky
petrželka 1 PL
nasekané lístky
chilli sušené 1 špetka
vločky, lze vynechat
kozí sýr čerstvý 100 g
rozdrobený na větší kousky
rajčata cherry 250 g
přepůlená
cuketa 3 ks
menší, rozříznutá podélně na poloviny, pokud je cuketa silnější, každou polovinu ještě rozdělit na 2 dlouhé plátky
bazalkové pesto
na pokapání

Postup

1

V hrnci přiveďte vodu k varu a podle návodu na obalu uvařte těstovinovou rýži.

2

Hotové těstoviny slijte a ochuťte 2 lžícemi olivového oleje, octem, nasekanými bylinkami a chilli a zamíchejte. Jemně vmíchejte sýr (část nechte na posypání nahoru) a rajčata.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

4

Cukety potřete z obou stran zbývajícím olejem, osolte, opepřete a grilujte cca 7–10 minut po každé straně.

5

Půlky, případně plátky, které budete plnit, mírně vydlabejte, aby v nich držela náplň.

6

Vydlabanou teplou dužinu nasekejte a vmíchejte do těstovinové rýže.

7

Připravené půlky cuket pokapejte pestem, poklaďte směsí těstovinové rýže a zeleniny, navrch přidejte ještě trochu sýra a zakápněte trochou pesta.

8

Podávejte teplé nebo vlažné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit