Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukety s orzem a kozím sýrem

Cukety s orzem a kozím sýrem

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 179 g
Tuky 72 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při focení jsme cukety překřtili na zdravé chlebíčky – byly totiž perfektně křupavé! Inspiraci jsme našli na zahraničním blogu Half Baked Harvest, kde nás zaujalo použití těstovinové rýže.

Suroviny

těstovinová rýže 200 g
orzo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 2 PL
oregano 1 PL
nasekané lístky
petrželka 1 PL
nasekané lístky
chilli sušené 1 špetka
vločky, lze vynechat
rozdrobený na větší kousky
rajčata cherry 250 g
přepůlená
menší, rozříznutá podélně na poloviny, pokud je cuketa silnější, každou polovinu ještě rozdělit na 2 dlouhé plátky
bazalkové pesto
na pokapání

Postup

1

V hrnci přiveďte vodu k varu a podle návodu na obalu uvařte těstovinovou rýži.

2

Hotové těstoviny slijte a ochuťte 2 lžícemi olivového oleje, octem, nasekanými bylinkami a chilli a zamíchejte. Jemně vmíchejte sýr (část nechte na posypání nahoru) a rajčata.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

4

Cukety potřete z obou stran zbývajícím olejem, osolte, opepřete a grilujte cca 7–10 minut po každé straně.

5

Půlky, případně plátky, které budete plnit, mírně vydlabejte, aby v nich držela náplň.

6

Vydlabanou teplou dužinu nasekejte a vmíchejte do těstovinové rýže.

7

Připravené půlky cuket pokapejte pestem, poklaďte směsí těstovinové rýže a zeleniny, navrch přidejte ještě trochu sýra a zakápněte trochou pesta.

8

Podávejte teplé nebo vlažné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč