Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatovo-melounové gazpacho

Tohle gazpacho je jemné a lehké. Pokud chcete přidat na síle, přihoďte stroužek česneku, pokud na sytosti, rozmixujte do polévky kus bagety.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 800 g zralých rajčat, nakrájených na kostky
    • 400 g melounové dužiny bez semínek, na kostky + trocha na ozdobení
    • 1 salátová okurka, oloupaná a zbavená semínek, nakrájená na kostky + trocha na ozdobení
    • 1 šalotka, nakrájená nahrubo
    • 1–2 lžíce limetové šťávy podle chuti
    • 1–2 lžíce červeného vinného octa podle chuti
    • 1 lžička soli a čerstvě mletý pepř
    • 120 ml olivového oleje
    • hrst kostiček sýra feta a lístky bazalky k podávání

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě oleje vložte do stolního mixéru (čím výkonnější, tím lepší) a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes síto, aby se polévka zbavila zrníček a slupiček, a vraťte do mixéru. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a dokyselte limetovou šťávu nebo octem. Znovu zapněte mixér, tenkým pramínkem přilévejte olej a ještě chvíli mixujte – polévka tak zkrémovatí.

2 Dejte na 1 hodinu vychladit do lednice, aby se chutě prolnuly. Pak rozdělte do talířů a zdobte kostičkami fety, lístky bazalky a nadrobno nakrájeným melounem a okurkou.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete zdobit podle chuti, k sýru feta se hodí i petrželka a máta. Jiný švih jí zase dodají kostičky avokáda a lístky koriandru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slaný koláč s tvarohem a rajčaty

Uzená ryba zapečená s cuketou

Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem

Cukety s orzem a kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář