Tohle gazpacho je jemné a lehké. Pokud chcete přidat na síle, přihoďte stroužek česneku, pokud na sytosti, rozmixujte do polévky kus bagety.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience kromě oleje vložte do stolního mixéru (čím výkonnější, tím lepší) a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes síto, aby se polévka zbavila zrníček a slupiček, a vraťte do mixéru. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a dokyselte limetovou šťávu nebo octem. Znovu zapněte mixér, tenkým pramínkem přilévejte olej a ještě chvíli mixujte – polévka tak zkrémovatí.
Dejte na 1 hodinu vychladit do lednice, aby se chutě prolnuly. Pak rozdělte do talířů a zdobte kostičkami fety, lístky bazalky a nadrobno nakrájeným melounem a okurkou.
NĚCO NAVÍC
Polévku můžete zdobit podle chuti, k sýru feta se hodí i petrželka a máta. Jiný švih jí zase dodají kostičky avokáda a lístky koriandru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé letní polévky(20 receptů )
- Osvěžte se: Nejlepší studené polévky(6 receptů )
- Měsíční jídelníček ve španělském rytmu: 30 jídel, která vám rozproudí krev v žilách (31 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )
- 20 nejlepších polévek světa podle CNN: Na seznam se dostal boršč, harira, gumbo, ramen a další cizokrajné delikatesy(47 receptů )
- Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu(17 receptů )