Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatovo-melounové gazpacho
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1489 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 70 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle gazpacho je jemné a lehké. Pokud chcete přidat na síle, přihoďte stroužek česneku, pokud na sytosti, rozmixujte do polévky kus bagety.

Suroviny

rajče 800 g
zralá, na kostky
meloun 400 g
dužina bez semínek, na kostky, navíc na trocha na ozdobení
oloupaná a zbavená semínek, nakrájená na kostky + trocha na ozdobení
nahrubo
limetová šťáva 1 PL
nebo více, podle chuti
vinný ocet červený 1 PL
nebo více, podle chuti
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 120 ml
na kostičky, k podávání
bazalka
k podávání

Postup

1

Všechny ingredience kromě oleje vložte do stolního mixéru (čím výkonnější, tím lepší) a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes síto, aby se polévka zbavila zrníček a slupiček, a vraťte do mixéru. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a dokyselte limetovou šťávu nebo octem. Znovu zapněte mixér, tenkým pramínkem přilévejte olej a ještě chvíli mixujte – polévka tak zkrémovatí.

2

Dejte na 1 hodinu vychladit do lednice, aby se chutě prolnuly. Pak rozdělte do talířů a zdobte kostičkami fety, lístky bazalky a nadrobno nakrájeným melounem a okurkou.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete zdobit podle chuti, k sýru feta se hodí i petrželka a máta. Jiný švih jí zase dodají kostičky avokáda a lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...