0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatovo-melounové gazpacho

Rajčatovo-melounové gazpacho
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-melounové gazpacho

3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1489 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 70 g
Tuky 114 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle gazpacho je jemné a lehké. Pokud chcete přidat na síle, přihoďte stroužek česneku, pokud na sytosti, rozmixujte do polévky kus bagety.

Suroviny

rajče 800 g
zralá, na kostky
meloun 400 g
dužina bez semínek, na kostky, navíc na trocha na ozdobení
okurka 1 ks
oloupaná a zbavená semínek, nakrájená na kostky + trocha na ozdobení
šalotka 1 ks
nahrubo
limetová šťáva 1 PL
nebo více, podle chuti
vinný ocet červený 1 PL
nebo více, podle chuti
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 120 ml
sýr feta 1 hrst
na kostičky, k podávání
bazalka
k podávání

1 Všechny ingredience kromě oleje vložte do stolního mixéru (čím výkonnější, tím lepší) a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes síto, aby se polévka zbavila zrníček a slupiček, a vraťte do mixéru. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a dokyselte limetovou šťávu nebo octem. Znovu zapněte mixér, tenkým pramínkem přilévejte olej a ještě chvíli mixujte – polévka tak zkrémovatí.

2 Dejte na 1 hodinu vychladit do lednice, aby se chutě prolnuly. Pak rozdělte do talířů a zdobte kostičkami fety, lístky bazalky a nadrobno nakrájeným melounem a okurkou.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete zdobit podle chuti, k sýru feta se hodí i petrželka a máta. Jiný švih jí zase dodají kostičky avokáda a lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit