Detox džus

Detox džus

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 238 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 48 g
Tuky 0 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouze jsme v redakci diskutovali, co by měl obsahovat nápoj, který ráno po bujaré oslavě nepodráždí rozbouřený žaludek, ale naopak podpoří trávení a osvěží mysl. Tady ho máte!

Související recepty

Suroviny

grapefruit 2 ks
mrkev 4 ks
oloupané
zázvor (čerstvý)
3cm kousek
med
podle chuti

Vymačkejte šťávu z grapefruitů a nalijte ji do džbánu. V odšťavňovači vymačkejte šťávu z mrkve a zázvoru a přilijte ke grepové šťávě. Promíchejte a podle chuti oslaďte medem.

NĚCO NAVÍC

Ovoce si můžete nakombinovat podle vlastní chuti, ale zázvor doporučujeme zařadit vždy – je to pravý životabudič.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Jana Wiererová

Přesně tohle funguje.
Já si do toho ale ještě přidávám prášek z rooibosu (redespresso powder). To je teprve bomba!! Krásně zklidní žaludek a má spoustu antioxidantů..

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit