Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 404 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 67 g
Tuky 9 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré. Navíc nejde o nic míň než legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten na svou dobu vcelku průlomově začal doporučovat nejen konzumaci syrové zeleniny a ovoce, ale i nevařených ovesných vloček.

Suroviny

mléko 135 ml
nebo jablečný džus
středně velké, zbavené jadřince, na čtvrtky
z poloviny citronu
med 1 PL
nebo mandle podle chuti
podle chuti

Postup

1

Večer zalijte vločky mlékem a uložte je přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.

2

Jablko nastrouhejte nahrubo, zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množštví záleží na přirozené sladkosti jablka.

3

Přimíchejte nabobtnalé vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Hotové müsli zasypte ořechy a rozinkami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...