Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí nudlovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 859 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 65 g
Tuky 18 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudlová polévka jako od babičky není žádná věda, chce to jen trochu času a trpělivosti. Přejeme příjemnou relaxaci!

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
130-175 g
vejce 1 ks
velké, prošlehané s 30 ml vody
vývar kuřecí 1,3 l
nejlépe domácí
polévková - mrkev, celer, petržel, hrášek; podle chuti
kuře 230 g
vařené
sůl
k podávání
pepř
k podávání
petrželka
k podávání
pažitka
k podávání

Postup

1

Na vál nasypte většinu mouky a utvořte v ní důlek, do něj vlijte vejce a zpracujte na tužší hebké těsto. Je-li třeba, přidejte mouku nebo asi lžíci vody. Těsto rozdělte na 2–3 části a nechte chvilku zakryté odpočinout. Pak ho na jemně pomoučněném válu rozválejte na tenké placky a nechte 30–45 minut zavadnout na čisté utěrce – na stole nebo přes opěradlo židle. Občas obraťte. Těsto by mělo zůstat vláčné.

2

Placky rozkrájejte na pruhy široké 4 cm, naklaďte je na sebe a krájejte na nudličky. Rozhoďte je po válu a nechte chvilku zaschnout. Vařte ve slané vodě doměkka, tak 3 minuty.

3

Do vroucího vývaru vsypte zeleninu nakrájenou na kostičky a povařte 5–10 minut, doměkka. Po chvilce přihoďte maso a hrášek, aby se prohřály. Vsypte scezené vařené nudle. Podle potřeby dochuťte; podávejte posypané sekanými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín