Nudlová polévka jako od babičky není žádná věda, chce to jen trochu času a trpělivosti. Přejeme příjemnou relaxaci!
Postup
Na vál nasypte většinu mouky a utvořte v ní důlek, do něj vlijte vejce a zpracujte na tužší hebké těsto. Je-li třeba, přidejte mouku nebo asi lžíci vody. Těsto rozdělte na 2–3 části a nechte chvilku zakryté odpočinout. Pak ho na jemně pomoučněném válu rozválejte na tenké placky a nechte 30–45 minut zavadnout na čisté utěrce – na stole nebo přes opěradlo židle. Občas obraťte. Těsto by mělo zůstat vláčné.
Placky rozkrájejte na pruhy široké 4 cm, naklaďte je na sebe a krájejte na nudličky. Rozhoďte je po válu a nechte chvilku zaschnout. Vařte ve slané vodě doměkka, tak 3 minuty.
Do vroucího vývaru vsypte zeleninu nakrájenou na kostičky a povařte 5–10 minut, doměkka. Po chvilce přihoďte maso a hrášek, aby se prohřály. Vsypte scezené vařené nudle. Podle potřeby dochuťte; podávejte posypané sekanými bylinkami.