0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejsnazší kuřecí vývar

Kuřecí vývar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nejsnazší kuřecí vývar

4.3 / 5. Počet hodnocení: 81
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 265 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 29 g
Tuky 3 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si domácí kuřecí vývar. Podle našeho návodu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny, a nejsnazší kuřecí vývar je na světě-

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,3 kg
mrkev 2 ks
očištěné, na 2,5 cm kousky
řapíkatý celer 2 ks
na 2 cm kousky
cibule 1 ks
na měsíčky
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Omyjte kuře a dejte ho do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené (asi 5 litry). Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 30 minut. Občas seberte pěnu.

2

Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, 1 zarovnanou lžíci soli, 1/2 lžičky pepře a vařte, až zelenina změkne a kuře bude zcela uvařené, trvá to zhruba 20 minut.

3

Pomocí kleští a děrované sběračky kuře přendejte na pekáč. Nechte 10 minut chladnout. Vývar se zeleninou však mezitím zpola přiklopený dále vařte. Kuře vykostěte a maso rozdělte na kousky o velikosti sousta. Kosti vraťte do vývaru a nechte bublat přiklopené dalších 30 minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby bylo vše stále pod hladinou.

4

Vyjměte skelet a vývar přeceďte přes jemné síto. Lehce stlačte zeleninu, abyste z ní dostali co nejvíce tekutiny. Vývar vydrží 3 dny v chladu nebo v mrazáku 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC

Doporučujeme z kuřete před vařením stáhnout kůži. Získáte tak méně tučný vývar a nebudete muset oddělovat tuk. Kůži stáhnete snadno pomocí ostrého nože a prstů.

scezení kuřecího vývaru

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč