Připravte si poctivý kuřecí vývar. Podle našeho receptu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny a nejsnazší kuřecí vývar je na světě. Přidejte do něj domácí nudle, vaječné kapání nebo jinou oblíbenou zavářku a slavnostní polévku můžete ihned servírovat. Silný kuřecí vývar použijte také jako základ pro jiné, například zeleninové polévky.
Postup
Kuře dejte do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte oheň a nechte zvolna táhnout 30 minut. Občas seberte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, sůl a pepř. Vařte zhruba 20 minut až bude zelenina měkká a maso uvařené.
Kuře přendejte na pekáč a vykostěte ho. Maso rozdělte na kousky. Kosti vraťte do vývaru, přiklopte a vařte dalších 30 minut.
Vyjměte kosti a vývar přeceďte přes jemné síto. V chladu vývar vydrží 3 dny, v mrazáku 3 měsíce.