Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nejsnazší kuřecí vývar

Připravte si domácí kuřecí vývar. Podle našeho návodu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny, a je to!

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
46 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H20M
Vaření 1:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 kuře (cca 1,3 kg)
    • 2 střední mrkve, očištěné a rozkrájené na 2,5cm kousky
    • 2 řapíky celeru, rozkrájené na 2cm kousky
    • 1 cibule, nakrájená na měsíčky
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Omyjte kuře a dejte ho do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené (asi 5 litry). Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 30 minut. Občas seberte pěnu.

2 Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, 1 zarovnanou lžíci soli, 1/2 lžičky pepře a vařte, až zelenina změkne a kuře bude zcela uvařené, trvá to zhruba 20 minut.

3 Pomocí kleští a děrované sběračky kuře přendejte na pekáč. Nechte 10 minut chladnout. Vývar se zeleninou však mezitím zpola přiklopený dále vařte. Kuře vykostěte a maso
rozdělte na kousky o velikosti sousta. Kosti vraťte do vývaru a nechte bublat přiklopené dalších 30 minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby bylo vše stále pod hladinou.

4 Vyjměte skelet a vývar přeceďte přes jemné síto. Lehce stlačte zeleninu, abyste z ní dostali co nejvíce tekutiny. Vývar vydrží 3 dny v chladu nebo v mrazáku 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC

Doporučujeme z kuřete před vařením stáhnout kůži. Získáte tak méně tučný vývar a nebudete muset oddělovat tuk. Kůži stáhnete snadno pomocí ostrého nože a prstů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drůbeží vývar – základní recept

Polévka z hovězí oháňky

50 polévek na zahřátí

Jak na dokonalý vývar

REKLAMA

Přidat komentář