Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1127 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 151 g
Tuky 6 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super rychlá, výživná a lehká polévka s povzbuzujícím účinkem.

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
domácí
kuřecí prsa 2 ks
bez kostí a kůže, omytá
zázvor (čerstvý) 2
čerstvý, oloupaný, na plátky
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek, na plátky (lze vynechat)
mrkev 4 ks
očištěná a na plátky
řapíkatý celer 2 ks
oloupaný a na plátky
jarní cibulka 4 ks
s natí , nakrájené
100 g
orzo Viz Něco navíc
pažitka 1 hrsti
nasekaná k podávání
sójová omáčka
na dochucení

1 Přiveďte v hrnci k varu vývar. Vložte do něj celá kuřecí prsa, zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni 5 minut.

2 Přidejte plátky mrkve, řapíkatý celer, bílou část jarní cibulky, orzo a vařte dalších zhruba 5–10 minut, dokud se těstoviny i kuře neuvaří doměkka. Kuřecí prsa vyjměte, nakrájejte napříč vláken na tenčí plátky a rozdělte je do misek. Vývar dochuťte sójovou omáčkou a polévku se zeleninou nalijte na maso v miskách. Posypte pažitkou a zelenou částí cibulky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Orzo nazývané také risoni neboli těstovinová rýže se vyrábí z tvrdé pšenice, má tužší konzistenci a oproti jiným těstovinovým zavářkám se nerozváří a při zavaření do polévky vývar skoro nezakalí. Pokud však chcete vývar úplně čirý, uvařte i orzo zvlášť v osolené vodě.
  • Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.

 

Komentáře

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit