0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1523 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 233 g
Tuky 8 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super rychlá, výživná a lehká polévka s povzbuzujícím účinkem.

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
kuřecí prsa 2 ks
bez kostí a kůže, omytá
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
čerstvý, oloupaný, na plátky
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek a nakrájená na plátky (lze vynechat)
mrkev 4 ks
očištěná a na plátky
řapíkatý celer 2 ks
oloupaný a na plátky
jarní cibulka 4 ks
s natí, nakrájená
těstovinová rýže 100 g
orzo (viz Něco navíc)
pažitka 1 hrst
nasekaná k podávání
sójová omáčka
na dochucení

1 Přiveďte v hrnci k varu vývar. Vložte do něj celá kuřecí prsa, zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni 5 minut.

2 Přidejte plátky mrkve, řapíkatý celer, bílou část jarní cibulky, orzo a vařte dalších zhruba 5–10 minut, dokud se těstoviny i kuře neuvaří doměkka. Kuřecí prsa vyjměte, nakrájejte napříč vláken na tenčí plátky a rozdělte je do misek. Vývar dochuťte sójovou omáčkou a polévku se zeleninou nalijte na maso v miskách. Posypte pažitkou a zelenou částí cibulky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Orzo nazývané také risoni neboli těstovinová rýže se vyrábí z tvrdé pšenice, má tužší konzistenci a oproti jiným těstovinovým zavářkám se nerozváří a při zavaření do polévky vývar skoro nezakalí. Pokud však chcete vývar úplně čirý, uvařte i orzo zvlášť v osolené vodě.
     
  • Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit