Máte dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo smetanově bílé? Upečte si tyto dvoubarevné.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 120 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, ten postavte na stejně velký hrnec s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Počkejte, až trochu zchladne – měla by pomalu stékat ze lžíce.
2 Bílky ušlehejte s citronovou šťávou dotuha. Pak k nim postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte tuhý, lesklý sníh. Přendejte ho do cukrářského sáčku, ten rozevřete a po jedné straně do něj zasuňte držadlo vařečky. Měl by vzniknout ,tunel‘ vedoucí odshora až do špičky sáčku. Nalijte do něj čokoládu.
3 Plech vyložte pečicím papírem a krouživým pohybem sáčku tvarujte pusinky; měly by mít průměr zhruba 5 cm.
4 Pečte jednu hodinu. Pak vypněte troubu a nechte v ní pusinky vychladnout. Pokud chcete, můžete je spojovat krémem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví na poslední chvíli(6 receptů)