Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dvoubarevné pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 226 g
Tuky 42 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo smetanově bílé? Upečte si tyto dvoubarevné.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
třtinový cukr 200 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, ten postavte na stejně velký hrnec s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Počkejte, až trochu zchladne – měla by pomalu stékat ze lžíce.

2

Bílky ušlehejte s citronovou šťávou dotuha. Pak k nim postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte tuhý, lesklý sníh. Přendejte ho do cukrářského sáčku, ten rozevřete a po jedné straně do něj zasuňte držadlo vařečky. Měl by vzniknout ,tunel vedoucí odshora až do špičky sáčku. Nalijte do něj čokoládu.

3

Plech vyložte pečicím papírem a krouživým pohybem sáčku tvarujte pusinky; měly by mít průměr zhruba 5 cm.

4

Pečte jednu hodinu. Pak vypněte troubu a nechte v ní pusinky vychladnout. Pokud chcete, můžete je spojovat krémem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...