Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
3,1 (26x)
5. 12. 2017
Nebesky modré pusinky


Velmi snadné
< 20 min
3,1 (26x)

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat i sušené – krásně se vyjímají v rýži, bramborové kaši a krémových polévkách, například dýňové, ale užijete je i při pečení světlých druhů cukroví, jako jsou třeba sněhové pusinky. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 plechy

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 plechy

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1950 kcal
  • Bílkoviny 33 g
  • Sacharidy 443 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,1/5

Hodnocení receptu

3,1/5
(26 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/12

Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Anglikánci.jpeg

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a křupavé textuře. Typičtí anglikánci se skládají z lehkého pusinkového těsta, připraveného z bílkového sněhu a cukru, a dortové oplatky, která zajišťuje pevný základ.