Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat i sušené – krásně se vyjímají v rýži, bramborové kaši a krémových polévkách, například dýňové, ale užijete je i při pečení světlých druhů cukroví, jako jsou třeba sněhové pusinky.
Suroviny
Postup
K bílkům přidejte špetku soli a pak z nich ušlehejte pevný sníh.
V hmoždíři rozdrťte květy slézu s trochou hrubého cukru. Květy je možno třít i s lůžky, dodají pusinkám další dimenzi chuti.
Do sněhu za stálého šlehání zvolna přisypávejte krystalový cukr, a když se rozpustí, to samé proveďte s moučkovým cukrem. Nakonec ještě chvíli šlehejte. Pak přisypte prášek ze slézu a zlehka promíchejte. Troubu předehřejte na 120°C.
Sněhové těsto přesuňte do cukrářského sáčku a stříkejte jím na plech vyložený pečicím papírem pusinky. Potom je vložte do trouby, ztlumte ji na 90°C a nechte sušit podle velikosti pusinek 4 až 6 hodin.