Suroviny
dýně
1
kg
jogurt
200
ml
nejlépe řeckého typu
dresink
1
bal
kmín
1
PL
sůl mořská
5
g
paprika pálivá
špetka
pepř
5
g
olivový olej
5
Příprava
- Dýni oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na plátky v podobě půlměsíčků tlustých cca 1,5 cm.
- Plech vyložte papírem na pečení a pokládejte na něj kousky dýně, pokapejte jemně olivovým olejem, poprašte solí, pepřem a pálivou paprikou a následně vložte do trouby rozehřáté na cca 170 stupňů. Pečte, dokud nebude měkká - cca 30 minut. Posledních 5 minut dopékejte pouze shora (dýně má mít zlatavou barvu).
- Mezitím připravte omáčku: v mističce smíchejte jogurt s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící kmínu a s Knorr Salad Dressing Jogurtový. Upečenou dýni servírujte se studenou jogurtovou omáčkou.