Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýně z trouby

Popis receptu: 

45 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Autor: Pavlína Chochelová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Doba přípravy:

Ingredience

    • 1 kilogram dýně
    • 200 mililitrů jogurtu (nejlépe řeckého typu)
    • 1 balení Knorr Salad Dressing Jogurtový
    • 1 lžička mletého kmínu
    • 5 gramů mořské soli
    • 1 špetka pálivé papriky
    • 5 gramů čerstvě mletého pepře
    • 5 lžiček olivového oleje

Příprava jídla

Příprava

  1. Dýni oloupejte a odstraňte semínka. Nakrájejte na plátky v podobě půlměsíčků tlustých cca 1,5 cm.
  2. Plech vyložte papírem na pečení a pokládejte na něj kousky dýně, pokapejte jemně olivovým olejem, poprašte solí, pepřem a pálivou paprikou a následně vložte do trouby rozehřáté na cca 170 stupňů. Pečte, dokud nebude měkká - cca 30 minut. Posledních 5 minut dopékejte pouze shora (dýně má mít zlatavou barvu).
  3. Mezitím připravte omáčku: v mističce smíchejte jogurt s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící kmínu a s Knorr Salad Dressing Jogurtový. Upečenou dýni servírujte se studenou jogurtovou omáčkou.
REKLAMA

Přidat komentář