Jedna z variant tradičního francouzského receptu, zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr.
NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:
Suroviny
křehké těsto
1
ks
základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
máslo
25
g
pórek
4
ks
malé, na kolečka, propláchnuté
žampiony
250
g
hnědé, drobné, na plátky
vejce
2
ks
velká
smetana ke šlehání
250
ml
sýr ementál
150
g
nebo gruyère
sůl
pepř
Postup
1
Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.
2
Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.