Cibulovo-sýrový quiche
Více než hodinu
Snadné
Jedna z variant tradičního francouzského receptu, do kterého zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr. Jen tak získáte lahodný slaný koláč, který je výborný jako téměř jakékoli jídlo během celého dne.
NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:
Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.
Směs vlijte do předpečeného korpusu z křehkého těsta, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.
Domácí těsto na quiche připravte podle receptu na cibulovo-sýrový quiche.