Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s pórkem, houbami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 96
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 84 g
Tuky 192 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z variant tradičního francouzského receptu, do kterého zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr. Jen tak získáte lahodný slaný koláč, který je výborný jako téměř jakékoli jídlo během celého dne.

NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
pórek 4 ks
malé, na kolečka, propláchnuté
hnědé, drobné, na plátky
vejce 2 ks
velká
nebo gruyère
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.

2

Směs vlijte do předpečeného korpusu z křehkého těsta, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.

Něco navíc:

Domácí těsto na quiche připravte podle receptu na cibulovo-sýrový quiche.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...