Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s pórkem, houbami a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 90
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 84 g
Tuky 192 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z variant tradičního francouzského receptu, zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr.

NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

Suroviny

základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
pórek 4 ks
malé, na kolečka, propláchnuté
hnědé, drobné, na plátky
vejce 2 ks
velká
nebo gruyère
sůl
pepř

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.

2

Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...