Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (72)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 159 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto a zeleninu. Tenhle jednoduchý koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům, uvidíte, že je tak dobrý, že jim pro jednou maso chybět nebude.

Suroviny

listové těsto 400 g
rozválené na pečícím papíře
cuketa 3 ks
menší, na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
na plátky
olivový olej 2 PL
nebo 3, podle potřeby
mascarpone 4 PL
parmazán 50 g
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.

2

Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly.

3

Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Andrea Turoková

jednoduchy, rychly a moc moc dobry...

Renata Zi

Skvele a rychle! Delam mensi gramaz podle dostupneho hotoveho listoveho testa (cca 275g), staci jedna mensi cuketa a odvaznemu i zbytek pomazankoveho masla, kdyz neni po ruce mascarpone, vysledek je chutove vyborny i tak.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit