Cuketový koláč z listového těsta je natolik jednoduchý, že ho opravdu zvládne každý. Navíc je úplně jedno, v kterou denní dobu ho budete jíst. Je skvělý jak teplý, ale stejně tak i studený. Tenhle jednoduchý slaný koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům, uvidíte, že je tak dobrý, že jim pro jednou maso chybět nebude. Pokud hledáte cuketové recepty, tak tady jeden opravdu výborný je!
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.
Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly.
Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
Komentáře
Skvele a rychle! Delam mensi gramaz podle dostupneho hotoveho listoveho testa (cca 275g), staci jedna mensi cuketa a odvaznemu i zbytek pomazankoveho masla, kdyz neni po ruce mascarpone, vysledek je chutove vyborny i tak.
výborný, rychlý. přidala jsem šunku, velký úspěch.
Super recept, přidala jsem ještě nakládaná sušená rajčata:)
Výborný recept, jednoduchý a výsledek ohromná mňamka.
dobré