0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

4.5/5 Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 159 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto a zeleninu. Tenhle jednoduchý koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům, uvidíte, že je tak dobrý, že jim pro jednou maso chybět nebude.

Suroviny

listové těsto 400 g
rozválené na pečícím papíře
menší, na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
na plátky
olivový olej 2 PL
nebo 3, podle potřeby
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.

2

Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly.

3

Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Andrea Turoková

jednoduchy, rychly a moc moc dobry...

Zdenka Kadlecová

dobré

Bohumila Dost

Výborný recept, jednoduchý a výsledek ohromná mňamka.

Soňa Nováčková

Super recept, přidala jsem ještě nakládaná sušená rajčata:)

Mirka Matoušková

výborný, rychlý. přidala jsem šunku, velký úspěch.

Renata Zi

Skvele a rychle! Delam mensi gramaz podle dostupneho hotoveho listoveho testa (cca 275g), staci jedna mensi cuketa a odvaznemu i zbytek pomazankoveho masla, kdyz neni po ruce mascarpone, vysledek je chutove vyborny i tak.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...