0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketový koláč z listového těsta

Cuketový koláč z listového těsta

4.5/5 Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 159 g
Tuky 181 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užívejte si léto a zeleninu. Tenhle jednoduchý koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům, uvidíte, že je tak dobrý, že jim pro jednou maso chybět nebude.

Suroviny

listové těsto 400 g
rozválené na pečícím papíře
menší, na tenká kolečka
česnek 2 stroužky
na plátky
olivový olej 2 PL
nebo 3, podle potřeby
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.

2

Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly.

3

Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

Andrea Turoková

jednoduchy, rychly a moc moc dobry...

Zdenka Kadlecová

dobré

Bohumila Dost

Výborný recept, jednoduchý a výsledek ohromná mňamka.

Soňa Nováčková

Super recept, přidala jsem ještě nakládaná sušená rajčata:)

Mirka Matoušková

výborný, rychlý. přidala jsem šunku, velký úspěch.

Renata Zi

Skvele a rychle! Delam mensi gramaz podle dostupneho hotoveho listoveho testa (cca 275g), staci jedna mensi cuketa a odvaznemu i zbytek pomazankoveho masla, kdyz neni po ruce mascarpone, vysledek je chutove vyborny i tak.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč