Pokud máte nadbytek rajčat, zkuste náš recept. Pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka…
Suroviny
Postup
V míse smíchejte všechny přísady, zakryjte potravinovou fólií a nechte 6 hodin marinovat.
Potom přendejte po částech do kuchyňského robotu a vždy několika pulzy rozmixujte nahrubo – nesmí vám vzniknout kaše.
Složte 3 vrstvy mušelínu nebo 2–3 vrstvy plátna, upevněte nad mísou a do tkaniny vlijte rajčatovou směs. Nechte na chladném místě vykapat alespoň 15 minut (nejlépe 2 hodiny), abyste získali rajčatovou esenci. Vykapanou dužinu dejte stranou a můžete ji později použít třeba k přípravě čatní nebo směsi pod maso.
Čirou rajčatovou esenci dochuťte a dejte vychladit.
K podávání navršte vždy čtvrtinu kostiček rajčat do středu hlubokého talíře. Pak opatrně nalijte kolem rajčatovou esenci. Ozdobte bazalkou a pár kapkami olivového oleje.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x studená polévka(7 receptů )