0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové placky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 71
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 301 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si je jako přílohu k huse či kachně, samostatně se zelím a škvarky, nasladko s povidly nebo jen tak potřené sádlem.

Suroviny

brambory 1 kg
varný typ C
mouka pšeničná hladká 150 g
100–150 g podle potřeby
sůl
strouhanka 1 hrst
jemná
sádlo 50 g
rozpuštěné, na pomaštění

1 Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a prolisujte na vál. Přidejte mouku, strouhanku, osolte a vypracujte vláčnou hmotu podobnou těstu na bramborové knedlíky; pracujte rychle, aby směs zbytečně neřídla.

2 Z těsta vytvořte váleček, nakrájejte ho na kolečka a ta pak rozválejte na pomoučněném vále na co nejtenčí placky. Pečte je nasucho na litinové plotýnce nebo nepřilnavé pánvi z obou stran. Po upečení je ještě horké potřete mašlovačkou rozpuštěným sádlem a skládejte na sebe.

NĚCO NAVÍC
Do těsta můžete přidat jedno vejce nebo žloutek. Mouku a strouhanku přisypávejte postupně – množství záleží na druhu a moučnosti brambor.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit