
Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí
Chuťovka, která potěší i jako hlavní jídlo. V redakci špalíčky zmizely během okamžiku!
Ingredience
- 450g máslové dýně (asi 1/2 středně velké), oloupané a nakrájené na 1cm kostičky
- 1 lžíce olivového oleje + na opékání
- 1 malá cibule, nakrájená na klínky
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 2 rohlíky (80g), rozsekané v robotu nebo tyčovým mixérem na strouhanku
- 25g cizrnové mouky
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 1/4 lžičky soli + na posypání
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2–3 vrchovaté lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2–3 lžičky omáčky sriracha (nebo podle chuti)
NA JAVOROVOU HOŘČICI
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozprostřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, ale aby pořád ještě držela pohromadě, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte pár minut chladnout.
2 Pak pečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhan- kou, cizrnovou moukou, uzenou paprikou, solí a pepřem. Zpracovávejte, až se suroviny dobře promísí, podle potřeby zastavujte přístroj a seškrabujte hmotu ze stěn. Z hmoty vytvarujte asi 3–4cm dlouhé válečky.
3 Všechny přísady na hořčici smíchejte a podle uvážení dochuťte.
4 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách v ní opékejte válečky dohněda, asi 4 minuty. Obraťte a znovu opékejte dohněda, další 4 minuty. Vyjměte a osolte, chcete-li. Podávejte s ochucenou hořčicí.
Přidat komentář