Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí

Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 979 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 133 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Chuťovka, která potěší i jako hlavní jídlo. V redakci špalíčky zmizely během okamžiku!

Suroviny

450 g
máslová dýně asi polovina středně velké, oloupaná a nakrájená na 1 cm kostičky
olivový olej 1 PL
navíc na opékání
cibule 1 ks
malá, na klínky
česnek 1 stroužek
nadrobno
rohlíky 2 ks
80g, rozsekané v robotu / tyčovým mixérem na strouhanku
mouka cizrnová 25 g
0.5 ČL
uzená paprika mletá
sůl 0.25 ČL
navíc na posypání
pepř 0.25 ČL
mletý
Na javorovou hořčici
hořčice dijonská 2 PL
vrchovaté
javorový sirup 2 PL
2 ČL
omáčka sriracha nebo podle chuti

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozprostřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, ale aby pořád ještě držela pohromadě, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte pár minut chladnout.

2 Pak pečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhan- kou, cizrnovou moukou, uzenou paprikou, solí a pepřem. Zpracovávejte, až se suroviny dobře promísí, podle potřeby zastavujte přístroj a seškrabujte hmotu ze stěn. Z hmoty vytvarujte asi 3–4cm dlouhé válečky.

3 Všechny přísady na hořčici smíchejte a podle uvážení dochuťte.

4 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách v ní opékejte válečky dohněda, asi 4 minuty. Obraťte a znovu opékejte dohněda, další 4 minuty. Vyjměte a osolte, chcete-li. Podávejte s ochucenou hořčicí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit