Chuťovka, která potěší i jako hlavní jídlo. V redakci špalíčky zmizely během okamžiku!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozprostřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, ale aby pořád ještě držela pohromadě, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte pár minut chladnout.
Pak pečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhan- kou, cizrnovou moukou, uzenou paprikou, solí a pepřem. Zpracovávejte, až se suroviny dobře promísí, podle potřeby zastavujte přístroj a seškrabujte hmotu ze stěn. Z hmoty vytvarujte asi 3–4cm dlouhé válečky.
Všechny přísady na hořčici smíchejte a podle uvážení dochuťte.
Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách v ní opékejte válečky dohněda, asi 4 minuty. Obraťte a znovu opékejte dohněda, další 4 minuty. Vyjměte a osolte, chcete-li. Podávejte s ochucenou hořčicí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách: Naplňte ji nebo z ní připravte hummus(21 receptů )
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )