Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

4.2/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4735 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 261 g
Tuky 326 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Kombinace s těstovinami a slaninou je nezapomenutelná.

Suroviny

dýně 350 g
máslová dýně – oloupaná, zbavená semen
olivový olej panenský 4 PL
nakrájené na nudličky
cca 80 g, rozsekané v robotu nebo tyčovým mixérem na čerstvou strouhanku
česnek 2 stroužky
drcené
oregano 1 ČL
sušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
možno nahradit jinými dlouhými těstovinami
strouhaný
kapary 1 PL
v soli – propláchnuté, okapané
petrželka 3 hrsti
hladkolistá – nasekaná

Postup

1

Dýni nakrouhejte pomocí škrabky na tenké proužky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte lžíci oleje a vsypte slaninu. Opékejte 5 minut dozlatova. Vyjměte a osušte na papírových utěrkách.

2

Do uvolněné pánve dejte dýni a opékejte ji 2 minuty, aby změkla, ale ne víc. Přeneste do mísy a zakryjte, aby zůstala teplá.

3

Zmírněte oheň, do pánve přidejte 2 lžíce oleje a vsypte strouhanku. Opékejte za občasného míchání 1–2 minuty a pak přidejte česnek a oregano.

4

Opékejte další 3–4 minuty dozlato- va a dokřupava. Podle chuti osolte a opepřete. Vysypte do misky a odložte.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente. Sceďte a uschovejte přitom trochu vody.

6

Do pánve dejte těstoviny, odloženou vodu, parmazán, kapary, slaninu a dýni. Podle chuti osolte a opepřete. Jemně promíchejte a na mírném ohni 2–3 minuty prohřívejte. Rozdělte do talířů. Podávejte pokropené zbývajícím olejem a posypané připravenou strouhankou a petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Komentáře

29.01.2018 08:42

dobrý den,

tak jsme si společně se ženou našli konečně chvíli pro sebe a udělali si, ze zbylé dýně, tento recept ... jídlo bylo super, trošku jsme nevychytali časy, nic drastického + jsme, jako u každého jídla, kořenili maličko dle sebe (nevím, zda to tak má každý, ale máme takovou svojí kombinaci oblíbeného koření :-) ) ... ještě jeden tip na oplátku, používali jsme při přípravě wok pánev, nevím, zda je to dobrá rada, nám to tak však vyhovovalo...

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč