Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Kombinace s těstovinami a slaninou je nezapomenutelná.
Suroviny
1 Dýni nakrouhejte pomocí škrabky na tenké proužky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte lžíci oleje a vsypte slaninu. Opékejte 5 minut dozlatova. Vyjměte a osušte na papírových utěrkách. Do uvolněné pánve dejte dýni a opékejte ji 2 minuty, aby změkla, ale ne víc. Přeneste do mísy a zakryjte, aby zůstala teplá.
2 Zmírněte oheň, do pánve přidejte 2 lžíce oleje a vsypte strouhanku. Opékejte za občasného míchání 1–2 minuty a pak přidejte česnek a oregano. Opékejte další 3–4 minuty dozlato- va a dokřupava. Podle chuti osolte a opepřete. Vysypte do misky a odložte.
3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente. Sceďte a uschovejte přitom trochu vody.
4 Do pánve dejte těstoviny, odloženou vodu, parmazán, kapary, slaninu a dýni. Podle chuti osolte a opepřete. Jemně promíchejte a na mírném ohni 2–3 minuty prohřívejte. Rozdělte do talířů. Podávejte pokropené zbývajícím olejem a posypané připravenou strouhankou a petrželkou.
Komentáře
pavel omodorion
29.01.2018 08:42
dobrý den,
dobrý den,
tak jsme si společně se ženou našli konečně chvíli pro sebe a udělali si, ze zbylé dýně, tento recept ... jídlo bylo super, trošku jsme nevychytali časy, nic drastického + jsme, jako u každého jídla, kořenili maličko dle sebe (nevím, zda to tak má každý, ale máme takovou svojí kombinaci oblíbeného koření :-) ) ... ještě jeden tip na oplátku, používali jsme při přípravě wok pánev, nevím, zda je to dobrá rada, nám to tak však vyhovovalo...