Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou
Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4735 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 261 g
Tuky 326 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Kombinace s těstovinami a slaninou je nezapomenutelná.

Suroviny

dýně 350 g
máslová dýně – oloupaná, zbavená semen
olivový olej panenský 4 PL
nakrájené na nudličky
cca 80 g, rozsekané v robotu nebo tyčovým mixérem na čerstvou strouhanku
česnek 2 stroužky
drcené
oregano 1 ČL
sušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
možno nahradit jinými dlouhými těstovinami
strouhaný
kapary 1 PL
v soli – propláchnuté, okapané
petrželka 3 hrsti
hladkolistá – nasekaná

Postup

1

Dýni nakrouhejte pomocí škrabky na tenké proužky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte lžíci oleje a vsypte slaninu. Opékejte 5 minut dozlatova. Vyjměte a osušte na papírových utěrkách.

2

Do uvolněné pánve dejte dýni a opékejte ji 2 minuty, aby změkla, ale ne víc. Přeneste do mísy a zakryjte, aby zůstala teplá.

3

Zmírněte oheň, do pánve přidejte 2 lžíce oleje a vsypte strouhanku. Opékejte za občasného míchání 1–2 minuty a pak přidejte česnek a oregano.

4

Opékejte další 3–4 minuty dozlato- va a dokřupava. Podle chuti osolte a opepřete. Vysypte do misky a odložte.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente. Sceďte a uschovejte přitom trochu vody.

6

Do pánve dejte těstoviny, odloženou vodu, parmazán, kapary, slaninu a dýni. Podle chuti osolte a opepřete. Jemně promíchejte a na mírném ohni 2–3 minuty prohřívejte. Rozdělte do talířů. Podávejte pokropené zbývajícím olejem a posypané připravenou strouhankou a petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Komentáře

29.01.2018 08:42

dobrý den,

tak jsme si společně se ženou našli konečně chvíli pro sebe a udělali si, ze zbylé dýně, tento recept ... jídlo bylo super, trošku jsme nevychytali časy, nic drastického + jsme, jako u každého jídla, kořenili maličko dle sebe (nevím, zda to tak má každý, ale máme takovou svojí kombinaci oblíbeného koření :-) ) ... ještě jeden tip na oplátku, používali jsme při přípravě wok pánev, nevím, zda je to dobrá rada, nám to tak však vyhovovalo...

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...