Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4608 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 218 g
Tuky 326 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Kombinace s těstovinami a slaninou je nezapomenutelná.

Suroviny

350 g
máslová dýně oloupaná, zbavená semen
olivový olej 4 PL
panenský
anglická slanina 4 plátek
na nudličky
rohlíky 2 ks
rozsekané v robotu / tyčovým mixérem na strouhanku
česnek 2 stroužek
drcený
oregano 1 ČL
sušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špagety 400 g
možno nahradit jinými dlouhými těstovinami
parmazán 50 g
strouhaný
1 PL
kapari v soli propláchnuté, okapané
petrželka 2 hrst
nasekaná

1 Dýni nakrouhejte pomocí škrabky na tenké proužky. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte lžíci oleje a vsypte slaninu. Opékejte 5 minut dozlatova. Vyjměte a osušte na papírových utěrkách. Do uvolněné pánve dejte dýni a opékejte ji 2 minuty, aby změkla, ale ne víc. Přeneste do mísy a zakryjte, aby zůstala teplá.

2 Zmírněte oheň, do pánve přidejte 2 lžíce oleje a vsypte strouhanku. Opékejte za občasného míchání 1–2 minuty a pak přidejte česnek a oregano. Opékejte další 3–4 minuty dozlato- va a dokřupava. Podle chuti osolte a opepřete. Vysypte do misky a odložte.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, až budou al dente. Sceďte a uschovejte přitom trochu vody.

4 Do pánve dejte těstoviny, odloženou vodu, parmazán, kapary, slaninu a dýni. Podle chuti osolte a opepřete. Jemně promíchejte a na mírném ohni 2–3 minuty prohřívejte. Rozdělte do talířů. Podávejte pokropené zbývajícím olejem a posypané připravenou strouhankou a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit