Pizza ze špagetové dýně

Pizza ze špagetové dýně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 645 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 6 g
Tuky 47 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavá jako opravdová pizza sice není, ale je bezlepková a chutná skvěle! 

Suroviny

1 ks
špagetová dýně
olivový olej
troška
vejce 1 ks
oregano 0.5 ČL
kajenský pepř 0.25 ČL
možno nahradit chilli kořením
sůl 0.5 PL
Na obložení
1 ks
hotová rajčatová omáčka sklenička, možno nahradit 400 g konzervou, vykapaných rajčat, loupané, rozmixované či rozetřené
mozzarella 2 ks
koule, na plátky
150 g
třešňová rajčátka rozpůlená / na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 hrst
čerstvé, natrhané, nastříhané
parmazán
nastrouhaný, podle chuti

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dýni podélně rozpulte a odstraňte z ní semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřete olivovým olejem. Položte je řezem vzhůru na plech a pečte asi 45 minut, až půjde dužina snadno dělit vidličkou na vlákna – špagety. Nechte zchladnout. Z dýně vyškrabejte vidličkou špagety a položte je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody.

2 V míse smíchejte dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C a vložte do ní plech. Až bude trouba zahřátá, opatrně vyjměte plech, položte na něj pečicí papír a rozetřete na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto‘. Pečte, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolte a opepřete. Zapékejte asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypte bazalkou a parmazánem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit