Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza ze špagetové dýně
Pizza ze špagetové dýně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza ze špagetové dýně

4.4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 38 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá jako opravdová pizza sice není, ale je bezlepková a chutná skvěle! 

Suroviny

špagetová
olivový olej
troška
vejce 1 ks
oregano ½ ČL
kajenský pepř ¼ ČL
možno nahradit chilli kořením
sůl ½ PL
Na obložení
rajčata z 1 konzervy, vykapaná a rozmixovaná či rozetřená, nebo hotová rajčatová omáčka (1 sklenička)
na plátky
rajčata cherry 150 g
rozpůlená nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 hrst
čerstvé, natrhané nebo nastříhané lístky
nastrouhaný, podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dýni podélně rozpulte a odstraňte z ní semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřete olivovým olejem. Položte je řezem vzhůru na plech a pečte asi 45 minut, až půjde dužina snadno dělit vidličkou na vlákna – špagety. Nechte zchladnout. Z dýně vyškrabejte vidličkou špagety a položte je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody.

2

V míse smíchejte dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C a vložte do ní plech. Až bude trouba zahřátá, opatrně vyjměte plech, položte na něj pečicí papír a rozetřete na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto. Pečte, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolte a opepřete. Zapékejte asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypte bazalkou a parmazánem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11