Křupavá jako opravdová pizza sice není, ale je bezlepková a chutná skvěle!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dýni podélně rozpulte a odstraňte z ní semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřete olivovým olejem. Položte je řezem vzhůru na plech a pečte asi 45 minut, až půjde dužina snadno dělit vidličkou na vlákna – špagety. Nechte zchladnout. Z dýně vyškrabejte vidličkou špagety a položte je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody.
2 V míse smíchejte dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C a vložte do ní plech. Až bude trouba zahřátá, opatrně vyjměte plech, položte na něj pečicí papír a rozetřete na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto‘. Pečte, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolte a opepřete. Zapékejte asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypte bazalkou a parmazánem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(40 receptů)
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách (21 receptů)
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů)
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů)