Pizza ze špagetové dýně

Pizza ze špagetové dýně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 38 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá jako opravdová pizza sice není, ale je bezlepková a chutná skvěle! 

Související recepty

Suroviny

dýně 1 ks
špagetová
olivový olej
troška
vejce 1 ks
oregano 0.5 ČL
kajenský pepř 0.25 ČL
možno nahradit chilli kořením
sůl 0.5 PL
Na obložení
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
rajčata z 1 konzervy, vykapaná a rozmixovaná či rozetřená, nebo hotová rajčatová omáčka (1 sklenička)
mozzarella 3 ks
na plátky
rajčata cherry 150 g
rozpůlená nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 hrst
čerstvé, natrhané nebo nastříhané lístky
parmazán
nastrouhaný, podle chuti

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Dýni podélně rozpulte a odstraňte z ní semínka a to, co je obklopuje. Vnitřek dýně lehce potřete olivovým olejem. Položte je řezem vzhůru na plech a pečte asi 45 minut, až půjde dužina snadno dělit vidličkou na vlákna – špagety. Nechte zchladnout. Z dýně vyškrabejte vidličkou špagety a položte je na vrstvu papírových utěrek, aby se vysušily. Na pizzu je třeba z nich vytáhnout co nejvíc vody.

2 V míse smíchejte dýňové špagety s vejcem, kořením a solí. Teplotu v troubě zvyšte na 200/180°C a vložte do ní plech. Až bude trouba zahřátá, opatrně vyjměte plech, položte na něj pečicí papír a rozetřete na něj v tenké vrstvě dýňové ,těsto‘. Pečte, až okraje začnou hnědnout, asi 20–25 minut. Pak potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte mozzarellou a rajčátky, podle chuti osolte a opepřete. Zapékejte asi 5 minut, aby se sýr roztekl. Posypte bazalkou a parmazánem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit