Geniálně jednoduché, jednoduše geniální! Vystačíte s doslova pár surovinami...
Suroviny
anglická slanina
4
plátky
velké plátky, na čtverečky
máslo
60
g
hnědý cukr
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
dýně
1
ks
špagetová, upečená (viz Něco navíc), dužina rozdělená na špagety
sýr ementál
120
g
nebo čedar, strouhaný
Postup
1
V pánvi na středním ohni opečte slaninu dokřupava, občas promíchejte. Děrovanou sběračkou přeneste na papírové utěrky.
2
Ve stejné pánvi rozehřejte vypečený tuk na středním ohni; vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte (není nutné), osolte, opepřete. Přidejte dýňové špagety, promíchejte a prohřejte. Odstavte, vmíchejte sýr. Posypte slaninou. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Nejlepší dýňové recepty aneb dýně ve všech podobách: Naplňte ji nebo z ní připravte hummus(21 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )