Dýňové špagety se slaninou a sýrem

Dýňové špagety se slaninou a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 96 g
Cukr 15 g
Tuky 325 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální! Vystačíte s doslova pár surovinami...

Suroviny

anglická slanina 4 plátek
velké, na čtverečky
máslo 60 g
hnědý cukr 1 PL
(nemusí být)
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 ks
špagetová dýně upečená stejně jako v receptu na pizzu (odkaz), dužina rozdělená na špagety
ementál 120 g
možno nahradit čedarem, strouhaný

1 V pánvi na středním ohni opečte slaninu dokřupava, občas promíchejte. Děrovanou sběračkou přeneste na papírové utěrky.

2 Ve stejné pánvi rozehřejte vypečený tuk na středním ohni; vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte (není nutné), osolte, opepřete. Přidejte dýňové špagety, promíchejte a prohřejte. Odstavte, vmíchejte sýr. Posypte slaninou. Podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit