
recept
s Philadelphia
Extra čokoládový cheesecake
Extra čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády. Nechte se zlákat touto neodolatelnou chutí a vyzkoušejte!
Ingredience
Korpus
250 g sušenek Lotus
80 g másla
Náplň
500 g sýru Philadelphia
250 g tučného tvarohu
400 g 90% čokolády Lindt (lze použít s méně %)
250 ml 33% smetany ke šlehání
Poleva
100 g 90% čokolády Lindt
100 ml 33% smetany ke šlehání
Příprava jídla
Kulatou formu si vyplníme pečicím papírem nebo alobalem.
V mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme do formy a uhladíme.
Čokoládu si rozpouštíme nad párou. Během toho si v míse vyšleháme tvaroh se sýrem Philadelphia a smetanou až do krémové a nadýchané konzistence. Nakonec vmícháme rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu. Vzniklou náplň nalijeme na korpus a uhladíme.
Na polevu si zahřejeme smetanu a vložíme do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Za občasného míchání zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne hladká poleva.
Hotový cheesecake dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.
Dobrou chuť!
Přidat komentář