Suroviny
Korpus
sušenky
250
g
Lotus
máslo
80
g
Náplň
krémový sýr
500
g
tvaroh měkký
250
g
tmavá čokoláda
400
g
smetana ke šlehání
250
ml
Poleva
tmavá čokoláda
100
g
smetana ke šlehání
100
ml
Postup
1
Kulatou formu si vyplníme pečicím papírem nebo alobalem.
V mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme do formy a uhladíme.
2
Čokoládu si rozpouštíme nad párou. Během toho si v míse vyšleháme tvaroh se sýrem Philadelphia a smetanou až do krémové a nadýchané konzistence. Nakonec vmícháme rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu. Vzniklou náplň nalijeme na korpus a uhladíme.
3
Na polevu si zahřejeme smetanu a vložíme do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Za občasného míchání zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne hladká poleva.
4
Hotový cheesecake dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.
Dobrou chuť!