Extra čokoládový cheesecake

Extra čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus

250 g sušenek Lotus

80 g másla

Náplň
500 g sýru Philadelphia
250 g tučného tvarohu
400 g 90% čokolády Lindt (lze použít s méně %)
250 ml 33% smetany ke šlehání

 

Poleva

100 g 90% čokolády Lindt
100 ml 33% smetany ke šlehání

Kulatou formu si vyplníme pečicím papírem nebo alobalem. 

V mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme do formy a uhladíme.

Čokoládu si rozpouštíme nad párou. Během toho si v míse vyšleháme tvaroh se sýrem Philadelphia a smetanou až do krémové a nadýchané konzistence. Nakonec vmícháme rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu. Vzniklou náplň nalijeme na korpus a uhladíme.

Na polevu si zahřejeme smetanu a vložíme do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Za občasného míchání zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne hladká poleva.

Hotový cheesecake dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť!

Autor: Danda2018

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit