Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Extra čokoládový cheesecake

Popis receptu: 

Extra čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády. Nechte se zlákat touto neodolatelnou chutí a vyzkoušejte!

Autor: Daniela Černotová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10 - 12 kusů
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus

    250 g sušenek Lotus

    80 g másla

    Náplň
    500 g sýru Philadelphia
    250 g tučného tvarohu
    400 g 90% čokolády Lindt (lze použít s méně %)
    250 ml 33% smetany ke šlehání

     

    Poleva

    100 g 90% čokolády Lindt
    100 ml 33% smetany ke šlehání

Příprava jídla

Kulatou formu si vyplníme pečicím papírem nebo alobalem. 

V mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačíme do formy a uhladíme.

Čokoládu si rozpouštíme nad párou. Během toho si v míse vyšleháme tvaroh se sýrem Philadelphia a smetanou až do krémové a nadýchané konzistence. Nakonec vmícháme rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládu. Vzniklou náplň nalijeme na korpus a uhladíme.

Na polevu si zahřejeme smetanu a vložíme do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Za občasného míchání zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne hladká poleva.

Hotový cheesecake dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář