Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5895 kcal
Bílkoviny 167 g
Cukr 343 g
Tuky 427 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku.

Suroviny

sušenky 125 g
sušenky digestive
máslo 60 g
kakao holandského typu 1.5 PL
1 lžička do korpusu + 1/2 lžičky na náplň
tmavá čokoláda 175 g
krémový sýr 500 g
čerstvý, např. Philadelphia
krupicový cukr 150 g
škrob 1 ČL
kukuřičný
vejce 3 ks
žloutek 3 ks
zakysaná smetana 150 ml
Na polevu
tmavá čokoláda 75 g
smetana ke šlehání 125 ml
zlatý sirup 1 ČL
lze nahradit medem

1 Rozdrťte suchary a spojte je s máslem a lžičkou kakaa na kompaktní hmotu. Pokryjte směsí dno 23cm formy na dort a dejte ji do mrazáku. Troubu zapněte na 180 °C. Ve vodní lázni či v mikrovlnce rozpusťte čokoládu. Smíchejte sýr, cukr, kukuřičný škrob, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte ½ lžičky kakaa rozmíchaného ve lžíci vody a rozpuštěnou čokoládu. Formu vyndejte z mrazáku a dno a boky obalte hliníkovou fólií tak, aby se do ní nedostala voda. Vlijte náplň a postavte formu do pekáčku. Do něj nalijte vařící vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formy na dort. Pečte 45–60 minut. Dort poté nechte vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

2 Čokoládu, smetanu a zlatý sirup prohřívejte tak dlouho, dokud se všechny přísady nespojí. Nechte trochu vychladnout a vzniklou polevou přelévejte dort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit