0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový cheesecake

4.5 / 5. Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5570 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 465 g
Tuky 361 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle cheesecake je tak dokonalý, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete...

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
čokoládové věnečky, Oreo zbavené náplně
máslo 60 g
rozpuštěné
Na náplň
tmavá čokoláda 175 g
70%
krémový sýr 500 g
o pokojové teplotě
zakysaná smetana 200 g
15 a více % tuku, o pokojové teplotě
smetana ke šlehání 100 ml
min. 33%
krupicový cukr 200 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
velká
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
70%
smetana ke šlehání 80 ml
33%
Na ozdobení
kakao holandského typu
lískové oříšky
opražené a nasekané nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dno i boky dortové formy o průměru 20cm vyložte papírem na pečení.

2

Sušenky nadrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku vsypte do formy upěchujte lžící. Pečte 10 minut a poté nechte alespoň 15 minut chladnout.

3

Teplotu v troubě snižte na 120°C.

4

Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni a odložte stranou. Krémový sýr prošlehejte se zakysanou smetanou, smetanou, cukrem a solí.

5

Poté vešlehejte jedno po druhém i vejce. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

6

Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Na dno trouby položte pekáček a vlijte do něj vroucí vodu.

7

Pečte 60–80 minut, nebo dokud okraje dortu nejsou pevné a střed stále ještě lehce třaslavý.

8

Nechte hodinu chladnout v pootevřené troubě. Poté nechte úplně vychladnout a uložte alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do lednice.

9

Cheesecake vyndejte z formy.

10

Čokoládu nalámejte a nasypte do misky. Smetanu nalijte do rendlíku, zahřejte k varu, stáhněte z plotny a zalijte jí čokoládu. Promíchejte, a pokud není poleva příliš horká, nalijte ji na cheesecake.

11

Můžete jí ozdobit pouze střed cheesecaku nebo ji rovnoměrně rozetřete po celé vrchní ploše a dejte na 10 minut do lednice.

12

Před podáváním poprašte kakaem a po obvodu posypte nasekanými ořechy.

Související články

Naučte se dokonalý cheesecake!
  • ARCHIV / nepridavat nove

Naučte se dokonalý cheesecake!

Co: Kurz vaření Kdy: 17. 6. 2010 od 16.00 Kde: Ola Kala, Korunní 113, Praha 3 Za kolik: 3500 Kč Info: www.olakala.cz   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Siskova,
lepek je v tomto cheesecaku obsažen pouze v sušenkách, které jsou použity při přípravě korpusu. Pokud tedy použijete bezlepkové sušenky, můžete si cheesecake bez obav dát (pokud tedy netrpíte ještě jinou intolerancí či alergií – např. na laktózu, mléčný protein či ořechy). Jiné použité suroviny by lepek obsahovat neměly. Ještě bychom doporučili dát si pozor třeba na čokoládu, která může obsahovat stopy lepku, ale pokud tomu tak je, musí být tento fakt uveden na obalu.
Kdyby se Vám nepodařilo bezlepkové sušenky sehnat, můžete si upéct třeba bezlepkové pracny https://www.apetitonline.cz/recepty/7663-bezlepkove-dvoubarevne-pracny… a použít k přípravě cheesecaku je.

Držíme palce při pečení a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit