
Cheesecake brownies s třešněmi
Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte čerstvé třešně! Výsledek vás naprosto okouzlí.
Ingredience
- 200 g másla, nakrájeného na kousky + na vymazání formy
- 300 g hořké čokolády (minimálně 70% kakaa), nalámané
- 3 velká vejce
- 200 g krupicového nebo třtinového cukru
- 100 g hladké mouky
- 40 g kakaa holandského typu špetka soli
- 200–300 g třešní, vypeckovaných
- 250 g čerstvého krémového sýra (např. Philadelphia)
- 50 g krupicového cukru
- 1 velké vejce
NA CHEESECAKE
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech 25 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu za stálého míchání opatrně rozehřejte na mírném ohni nebo ještě lépe nad vodní lázní. Ve chvíli, kdy se směs rozpustí a spojí, ji odstavte a nechte mírně zchladnout, ale ne tak, aby ztuhla.
2 Vejce vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Bude to trvat 5–10 minut. Mouku a kakao prosejte, abyste odstranili hrudky. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte čokoládovou směs a pak stěrkou zapracujte i směs moučnou a špetku soli. Výsledné těsto musí být dokonale hladké. Vlijte do formy.
3 Krémový sýr prošlehejte s cukrem a vejcem dohladka. Lžící poklaďte povrch syrového těsta ve formě sýrovou směsí a pomocí špejle vytvořte vír. Nakonec povrch rovnoměrně poklaďte třešněmi.
4 Pečte přibližně 30 minut. Povrch brownies by měl být pevný, střed naopak ještě vlhký a třaslavý.
Přidat komentář