0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake brownies s třešněmi

Cheesecake brownies
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake brownies s třešněmi

4.4/5 Počet hodnocení: 102
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech (25 x 25 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5734 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 466 g
Tuky 370 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte čerstvé třešně! Výsledek vás naprosto okouzlí.

Suroviny

máslo 200 g
nakrájené na kousky + na vymazání formy
tmavá čokoláda 300 g
minimálně 70% kakaa, nalámaná
vejce 3 ks
velká
krupicový cukr 200 g
lze nahradit třtinovým
mouka pšeničná hladká 100 g
kakao holandského typu 40 g
sůl 1 špetka
vypeckované
NA CHEESECAKE
čerstvý – např. Philadelphia, Lučina, Buko
krupicový cukr 50 g
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech 25 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu za stálého míchání opatrně rozehřejte na mírném ohni nebo ještě lépe nad vodní lázní. Ve chvíli, kdy se směs rozpustí a spojí, ji odstavte a nechte mírně zchladnout, ale ne tak, aby ztuhla.

2

Vejce vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Bude to trvat 5–10 minut. Mouku a kakao prosejte, abyste odstranili hrudky. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte čokoládovou směs a pak stěrkou zapracujte i směs moučnou a špetku soli. Výsledné těsto musí být dokonale hladké. Vlijte do formy.

3

Krémový sýr prošlehejte s cukrem a vejcem dohladka. Lžící poklaďte povrch syrového těsta ve formě sýrovou směsí a pomocí špejle vytvořte vír. Nakonec povrch rovnoměrně poklaďte třešněmi.

4

Pečte přibližně 30 minut. Povrch brownies by měl být pevný, střed naopak ještě vlhký a třaslavý.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč