Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte čerstvé třešně! Výsledek vás naprosto okouzlí. Recept je až jednoduše geniální a věřte, že se stane vaším nejlepším třešňovým moučníkem!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o rozměrech 25 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu za stálého míchání opatrně rozehřejte na mírném ohni nebo ještě lépe nad vodní lázní. Ve chvíli, kdy se směs rozpustí a spojí, ji odstavte a nechte mírně zchladnout, ale ne tak, aby ztuhla.
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Bude to trvat 5–10 minut. Mouku a kakao prosejte, abyste odstranili hrudky. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte čokoládovou směs a pak stěrkou zapracujte i směs moučnou a špetku soli. Výsledné těsto musí být dokonale hladké. Vlijte do formy.
Krémový sýr prošlehejte s cukrem a vejcem dohladka. Lžící poklaďte povrch syrového těsta ve formě sýrovou směsí a pomocí špejle vytvořte vír. Nakonec povrch rovnoměrně poklaďte třešněmi.
Pečte přibližně 30 minut. Povrch brownies by měl být pevný, střed naopak ještě vlhký a třaslavý.