Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake brownies s třešněmi

Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte čerstvé třešně! Výsledek vás naprosto okouzlí.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech (25 x 25 cm)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 200 g másla, nakrájeného na kousky + na vymazání formy
    • 300 g hořké čokolády (minimálně 70% kakaa), nalámané
    • 3 velká vejce
    • 200 g krupicového nebo třtinového cukru
    • 100 g hladké mouky
    • 40 g kakaa holandského typu špetka soli
    • 200–300 g třešní, vypeckovaných

    NA CHEESECAKE

    • 250 g čerstvého krémového sýra (např. Philadelphia)
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 velké vejce

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech 25 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu za stálého míchání opatrně rozehřejte na mírném ohni nebo ještě lépe nad vodní lázní. Ve chvíli, kdy se směs rozpustí a spojí, ji odstavte a nechte mírně zchladnout, ale ne tak, aby ztuhla.

2 Vejce vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Bude to trvat 5–10 minut. Mouku a kakao prosejte, abyste odstranili hrudky. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte čokoládovou směs a pak stěrkou zapracujte i směs moučnou a špetku soli. Výsledné těsto musí být dokonale hladké. Vlijte do formy.

3 Krémový sýr prošlehejte s cukrem a vejcem dohladka. Lžící poklaďte povrch syrového těsta ve formě sýrovou směsí a pomocí špejle vytvořte vír. Nakonec povrch rovnoměrně poklaďte třešněmi.

4 Pečte přibližně 30 minut. Povrch brownies by měl být pevný, střed naopak ještě vlhký a třaslavý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cranachan

Kynuté koláče s tvarohem, červeným rybízem a drobenkou

Broskvová galetka

Bezlepkové borůvkové muffiny

Přidat komentář