Cheesecake brownies s třešněmi

Cheesecake brownies s třešněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (41)
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech (25 x 25 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5734 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 466 g
Tuky 370 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte čerstvé třešně! Výsledek vás naprosto okouzlí.

Suroviny

máslo 200 g
nakrájené na kousky + na vymazání formy
tmavá čokoláda 300 g
minimálně 70% kakaa, nalámaná
vejce 3 ks
velká
krupicový cukr 200 g
lze nahradit třtinovým
mouka pšeničná hladká 100 g
kakao holandského typu 40 g
sůl 1 špetka
třešně 300 g
vypeckované
NA CHEESECAKE
krémový sýr 250 g
čerstvý – např. Philadelphia, Lučina, Buko
krupicový cukr 50 g
vejce 1 ks
velké

1 Troubu předehřejte na 180°C. Formu o rozměrech 25 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu za stálého míchání opatrně rozehřejte na mírném ohni nebo ještě lépe nad vodní lázní. Ve chvíli, kdy se směs rozpustí a spojí, ji odstavte a nechte mírně zchladnout, ale ne tak, aby ztuhla.

2 Vejce vyšlehejte s cukrem do husté nadýchané pěny. Bude to trvat 5–10 minut. Mouku a kakao prosejte, abyste odstranili hrudky. Do vaječné směsi opatrně vmíchejte čokoládovou směs a pak stěrkou zapracujte i směs moučnou a špetku soli. Výsledné těsto musí být dokonale hladké. Vlijte do formy.

3 Krémový sýr prošlehejte s cukrem a vejcem dohladka. Lžící poklaďte povrch syrového těsta ve formě sýrovou směsí a pomocí špejle vytvořte vír. Nakonec povrch rovnoměrně poklaďte třešněmi.

4 Pečte přibližně 30 minut. Povrch brownies by měl být pevný, střed naopak ještě vlhký a třaslavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit