Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonský cheesecake
ZDROJ: Brigitte Sporrer/ Einfach backen
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3664 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 224 g
Tuky 247 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na japonský cheesecake si získá oblíbu u celé rodiny. Nebesky nadýchaný dort z čerstvého krémového sýra a smetany je tak lahodný! Citronová šťáva mu dodá svěží říz.

Suroviny

Postup

1

Dva pruhy alobalu položte křížem. Na překryv položte otevírací dortovou formu o průměru 24 cm a důkladně přitiskněte alobal po celém obvodu formy. Předehřejte troubu na 150°C (horní/spodní ohřev). Na prostřední příčku trouby umístěte hluboký plech a naplňte jej vodou do výšky přibližně 3 cm.

Japonský cheesecake krok 1
ZDROJ: Einfach backen
2

Smíchejte krémový sýr s 50 g cukru dohladka. Oddělte vejce a bílky dejte stranou do mísy. Do sýrové směsi přidejte žloutky a změklé máslo a vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu a citronovou šťávu. Vmíchejte mouku.

Japonský cheesecake krok 2
ZDROJ: Einfach backen
3

Bílky vyšlehejte se zbývajícím cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Poté sníh opatrně zapracujte do těsta. Těsto nalijte do formy.

4

Vložte formu do vodní lázně a pečte v předehřáté troubě 50 minut. Po uplynutí doby pečení snižte teplotu trouby na 130°C a koláč pečte dalších 30 minut.

5

Vypněte troubu a nechte v ní koláč asi 15 minut. Poté jej vyjměte a nechte 2–3 hodiny zcela vychladnout na mřížce. Podle chuti posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Vodní lázeň je pro tento cheesecake obzvlášť důležitá. Zajišťuje rovnoměrný ohřev během pečení. Díky tomu bude koláč krásně krémový a nadýchaný.

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

Související články

Apetit magazín