Japonský cheesecake

Japonský cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • 130 mléka
  • 100g smetanového sýru (např. Philadelphia)
  • 100g másla
  • 6 žkoutků
  • 60g hladké mouky
  • 60g kukuřičného škrobu
  • 11 bílků
  • 130g cukr krystal
  • Předehřejeme troubu na 160°C.
  • Na plotně v malém hrnci na středním plamenu smíchejte mléko, smetanový sýr a máslo, dokud se vše nerozpustí a směs nebude hladká. Poté z plotny odstavte a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse do hladka rozmíchejte samotné žloutky, poté do nich pomalu přimíchejte vychladlou smetanovou směs dokud se vše důkladně nespojí. Do směsi se žloutky prosijte mouku se škrobem kvůli hrudkám.
  • V jiné misce vyšlehejte z bílků sníh. Při šlehání do bílků postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh po vytažení metliček zanechávat "špičaté vrcholky". Vezměte cca 1/4 vaječného sněhu a stěrkou na těsto přimíchejte do směsi se žloutky, dále opakujte se zbylými 3/4 bílků, dokud není těsto rovnoměrně spojeno.
  • Nalijte těsto do formy o půměru 20- 23cm vyložené pečícím papírem a protřepejte kvůli velkým vzduchovým bublinám. Naplněnou formu vložte do většího pekáče vyloženého 2 papírovými utěrkami. Papírové utěrky zajišťují rovnoměrné rozložení tepla. Pekáč ještě naplňte asi 250ml horké vody.
  • Pečte po dobu 25 minut na 160°C, poté snižte teplotu na 135 °C a pečte dalších 55 minut, dokud se koláč nezvětší téměř na dvojnásobek jeho výšky.
  • Po dopečení otevřete troubu a mezi dvířka vložte přeloženou utěrku, aby se vzduch v troubě neochadil příliš rychle a koláč "nespadl".
  • Koláč posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte s jahodami. Nejlepší je ještě teplý

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit