Recept na japonský cheesecake si získá oblíbu u celé rodiny. Nebesky nadýchaný dort z čerstvého krémového sýra a smetany je tak lahodný! Citronová šťáva mu dodá svěží říz.
Suroviny
Postup
Dva pruhy alobalu položte křížem. Na překryv položte otevírací dortovou formu o průměru 24 cm a důkladně přitiskněte alobal po celém obvodu formy. Předehřejte troubu na 150°C (horní/spodní ohřev). Na prostřední příčku trouby umístěte hluboký plech a naplňte jej vodou do výšky přibližně 3 cm.
Smíchejte krémový sýr s 50 g cukru dohladka. Oddělte vejce a bílky dejte stranou do mísy. Do sýrové směsi přidejte žloutky a změklé máslo a vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu a citronovou šťávu. Vmíchejte mouku.
Bílky vyšlehejte se zbývajícím cukrem a špetkou soli do pevného sněhu. Poté sníh opatrně zapracujte do těsta. Těsto nalijte do formy.
Vložte formu do vodní lázně a pečte v předehřáté troubě 50 minut. Po uplynutí doby pečení snižte teplotu trouby na 130°C a koláč pečte dalších 30 minut.
Vypněte troubu a nechte v ní koláč asi 15 minut. Poté jej vyjměte a nechte 2–3 hodiny zcela vychladnout na mřížce. Podle chuti posypte moučkovým cukrem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Vodní lázeň je pro tento cheesecake obzvlášť důležitá. Zajišťuje rovnoměrný ohřev během pečení. Díky tomu bude koláč krásně krémový a nadýchaný.
Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.