Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Japonský cheesecake

Popis receptu: 

Tento cheesecake je velice netypický a svou konzistencí trochu připomíná piškotové těsto.
Ikdyž je docela obyčejný, u nás ho mají všichni rádi a dokáže z talířů dost rychle zmizet.

Já osobně moc pečené cheesecaky nemusím, jelikož mi tvroh příjde pak dost suchý, ale tento naprosto zbožňuji. Nejlepší je s pořádnou vrstvou moučkového cukru a jahodami! :)

Autor: Daniela Klečková
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 130 mléka
    • 100g smetanového sýru (např. Philadelphia)
    • 100g másla
    • 6 žkoutků
    • 60g hladké mouky
    • 60g kukuřičného škrobu
    • 11 bílků
    • 130g cukr krystal

Příprava jídla

  • Předehřejeme troubu na 160°C.
  • Na plotně v malém hrnci na středním plamenu smíchejte mléko, smetanový sýr a máslo, dokud se vše nerozpustí a směs nebude hladká. Poté z plotny odstavte a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse do hladka rozmíchejte samotné žloutky, poté do nich pomalu přimíchejte vychladlou smetanovou směs dokud se vše důkladně nespojí. Do směsi se žloutky prosijte mouku se škrobem kvůli hrudkám.
  • V jiné misce vyšlehejte z bílků sníh. Při šlehání do bílků postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh po vytažení metliček zanechávat "špičaté vrcholky". Vezměte cca 1/4 vaječného sněhu a stěrkou na těsto přimíchejte do směsi se žloutky, dále opakujte se zbylými 3/4 bílků, dokud není těsto rovnoměrně spojeno.
  • Nalijte těsto do formy o půměru 20- 23cm vyložené pečícím papírem a protřepejte kvůli velkým vzduchovým bublinám. Naplněnou formu vložte do většího pekáče vyloženého 2 papírovými utěrkami. Papírové utěrky zajišťují rovnoměrné rozložení tepla. Pekáč ještě naplňte asi 250ml horké vody.
  • Pečte po dobu 25 minut na 160°C, poté snižte teplotu na 135 °C a pečte dalších 55 minut, dokud se koláč nezvětší téměř na dvojnásobek jeho výšky.
  • Po dopečení otevřete troubu a mezi dvířka vložte přeloženou utěrku, aby se vzduch v troubě neochadil příliš rychle a koláč "nespadl".
  • Koláč posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte s jahodami. Nejlepší je ještě teplý
REKLAMA

Přidat komentář