0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s dulce de leche

Cheesecake s dulce de leche

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3317 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 253 g
Tuky 229 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Splňte si sladký sen o exotických dálkách...

Suroviny

slunečnicový olej
lze nahradit arašídovým olejem
sušenky 230 g
typu digestive (nabízí např. M&S)
máslo 85 g
rozpuštěné
krémový sýr 500 g
čerstvý
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 180 ml
nejlépe 40%
250 g
dulce de leche (viz Něco navíc), o pokojové teplotě

1 Dortovou formu o průměru 23 cm zlehka vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte či rozmixujte najemno, pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Urovnejte je do formy a pořádně upěchujte. Odložte do mrazáku.

2 Sýr našlehejte ručním elektrickým šlehačem. Vsypte cukr a utřete dohladka. V jiné míse ušlehejte metlou smetanu do velmi měkkých špiček. Zlehka ji vmíchejte do sýra. Odeberte 400 g směsi a osmičkovým pohybem do ní zlehka vmíchejte 170 g dulce de leche, aby vznikla stejnorodá hmota. Potřete jí korpus ve formě a uhlaďte povrch. Nahoru utvořte vrstvu ze zbylé směsi, uhlaďte ji a pak v ní lžičkou udělejte 8–10 mělkých prohlubní. Do nich rozdělte zbývající dulce de leche. Pak je špejlí efektně prokreslete do sýrové hmoty. Dejte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ale lépe přes noc.

RECEPT NAVÍC
Dulce de leche (mléčný karamel) je ke koupi např. na www.pampasmarket.cz či www. mlecnykaramel.cz. Na domácí zahřejte troubu na 220°C. Do zapékací mísy (průměr 22–23 cm) vlijte 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (395 g), zakryjte alobalem, utěsněte. Postavte do pekáče a nalijte do něj horkou vodu do 1/2 výšky mísy. Pečte uprostřed trouby 45 minut. Dolijte vodu, je-li třeba, a pečte ještě 45 minut, aby mléko zhoustlo a zhnědlo. Vyjměte z vody a nechte odkryté vychladnout. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce pár týdnů.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit