0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s dulce de leche

Cheesecake s dulce de leche

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3317 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 253 g
Tuky 229 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Splňte si sladký sen o exotických dálkách...

Suroviny

slunečnicový olej
lze nahradit arašídovým olejem
sušenky 230 g
typu digestive (nabízí např. M&S)
máslo 85 g
rozpuštěné
čerstvý
moučkový cukr 100 g
nejlépe 40%
250 g
dulce de leche (viz Něco navíc), o pokojové teplotě

1 Dortovou formu o průměru 23 cm zlehka vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte či rozmixujte najemno, pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Urovnejte je do formy a pořádně upěchujte. Odložte do mrazáku.

2 Sýr našlehejte ručním elektrickým šlehačem. Vsypte cukr a utřete dohladka. V jiné míse ušlehejte metlou smetanu do velmi měkkých špiček. Zlehka ji vmíchejte do sýra. Odeberte 400 g směsi a osmičkovým pohybem do ní zlehka vmíchejte 170 g dulce de leche, aby vznikla stejnorodá hmota. Potřete jí korpus ve formě a uhlaďte povrch. Nahoru utvořte vrstvu ze zbylé směsi, uhlaďte ji a pak v ní lžičkou udělejte 8–10 mělkých prohlubní. Do nich rozdělte zbývající dulce de leche. Pak je špejlí efektně prokreslete do sýrové hmoty. Dejte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ale lépe přes noc.

RECEPT NAVÍC
Dulce de leche (mléčný karamel) je ke koupi např. na www.pampasmarket.cz či www. mlecnykaramel.cz. Na domácí zahřejte troubu na 220°C. Do zapékací mísy (průměr 22–23 cm) vlijte 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (395 g), zakryjte alobalem, utěsněte. Postavte do pekáče a nalijte do něj horkou vodu do 1/2 výšky mísy. Pečte uprostřed trouby 45 minut. Dolijte vodu, je-li třeba, a pečte ještě 45 minut, aby mléko zhoustlo a zhnědlo. Vyjměte z vody a nechte odkryté vychladnout. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce pár týdnů.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč