Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4127 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 391 g
Tuky 249 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Splňte si sladký sen o exotických dálkách...

Suroviny

slunečnicový olej
lze nahradit arašídovým olejem
sušenky 230 g
typu digestive (nabízí např. M&S)
rozpuštěné
čerstvý
nejlépe 40%
slazené (viz Něco navíc) nebo rovnou dulce de leche

Postup

1

Dortovou formu o průměru 23 cm zlehka vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte či rozmixujte najemno, pak je promíchejte s rozpuštěným máslem. Urovnejte je do formy a pořádně upěchujte. Odložte do mrazáku.

2

Sýr našlehejte ručním elektrickým šlehačem. Vsypte cukr a utřete dohladka. V jiné míse ušlehejte metlou smetanu do velmi měkkých špiček. Zlehka ji vmíchejte do sýra. Odeberte 400 g směsi a osmičkovým pohybem do ní zlehka vmíchejte 170 g dulce de leche, aby vznikla stejnorodá hmota. Potřete jí korpus ve formě a uhlaďte povrch. Nahoru utvořte vrstvu ze zbylé směsi, uhlaďte ji a pak v ní lžičkou udělejte 8–10 mělkých prohlubní. Do nich rozdělte zbývající dulce de leche. Pak je špejlí efektně prokreslete do sýrové hmoty. Dejte do chladničky aspoň na 4 hodiny, ale lépe přes noc.

RECEPT NAVÍC
Dulce de leche (mléčný karamel) je ke koupi např. na www.pampasmarket.cz či www. mlecnykaramel.cz. Na domácí zahřejte troubu na 220°C. Do zapékací mísy (průměr 22–23 cm) vlijte 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (395 g), zakryjte alobalem, utěsněte. Postavte do pekáče a nalijte do něj horkou vodu do 1/2 výšky mísy. Pečte uprostřed trouby 45 minut. Dolijte vodu, je-li třeba, a pečte ještě 45 minut, aby mléko zhoustlo a zhnědlo. Vyjměte z vody a nechte odkryté vychladnout. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce pár týdnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín