Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cappuccino cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4640 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 332 g
Tuky 327 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své předloze věrný.

Suroviny

máslo 100 g
rozpuštěné
sušenky 250 g
Lotus – rozdrcené
mléko 185 ml
prášková
nejlépe Philadephia
vanilkový extrakt 2 ČL
káva instantní 3 PL
voda 2 PL
40%, ušlehaná dotuha

Postup

1

Máslo promíchejte s rozdrcenými lotuskami a pečlivě namačkejte na dno i stěny do obdélníkové formy (nejlépe 12x24 cm). Dejte chladit do lednice na alespoň 30 minut.

2

Mléko vlijte do rendlíku a vmíchejte želatinu, nechte nabobtnat a poté zvolna zahřívejte a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

3

Krémový sýr prošlehejte (pokud máte robot, použijte metlu) se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi pomalu zašlehejte mléko s želatinou.

4

Kávu zalijte 1–2 lžícemi vody, promíchejte a také zašlehejte do směsi. Rozprostřete do formy na sušenkový základ, uhlaďte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny.

5

Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte šlehačkou – tu dejte do cukrářského sáčku a rovnoběžně s delší stranou tvořte na cheesecaku pruhy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč