0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cappuccino cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4640 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 332 g
Tuky 327 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své předloze věrný.

Suroviny

máslo 100 g
rozpuštěné
sušenky 250 g
Lotus – rozdrcené
mléko 185 ml
želatina 10 g
prášková
nejlépe Philadephia
moučkový cukr 130 g
vanilkový extrakt 2 ČL
káva instantní 3 PL
voda 2 PL
40%, ušlehaná dotuha

1 Máslo promíchejte s rozdrcenými lotuskami a pečlivě namačkejte na dno i stěny do obdélníkové formy (nejlépe 12x24 cm). Dejte chladit do lednice na alespoň 30 minut.

2 Mléko vlijte do rendlíku a vmíchejte želatinu, nechte nabobtnat a poté zvolna zahřívejte a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

3 Krémový sýr prošlehejte (pokud máte robot, použijte metlu) se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi pomalu zašlehejte mléko s želatinou.

4 Kávu zalijte 1–2 lžícemi vody, promíchejte a také zašlehejte do směsi. Rozprostřete do formy na sušenkový základ, uhlaďte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny.

5 Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte šlehačkou – tu dejte do cukrářského sáčku a rovnoběžně s delší stranou tvořte na cheesecaku pruhy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč