
Cappuccino cheesecake
Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své předloze věrný.
Ingredience
- 100 g másla, rozpuštěného
- 250 g sušenek lotus, rozdrcených
- 185 ml mléka
- 10 g práškové želatiny
- 680 g krémového sýra, nejlépe Philadephia
- 226 g zakysané smetany
- 130 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce instantní kávy
- 1–2 lžíce horké vody
- 250ml smetany ke šlehání (40%), ušlehané dotuha
Příprava jídla
1 Máslo promíchejte s rozdrcenými lotuskami a pečlivě namačkejte na dno i stěny do obdélníkové formy (nejlépe 12x24 cm). Dejte chladit do lednice na alespoň 30 minut.
2 Mléko vlijte do rendlíku a vmíchejte želatinu, nechte nabobtnat a poté zvolna zahřívejte a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
3 Krémový sýr prošlehejte (pokud máte robot, použijte metlu) se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi pomalu zašlehejte mléko s želatinou.
4 Kávu zalijte 1–2 lžícemi vody, promíchejte a také zašlehejte do směsi. Rozprostřete do formy na sušenkový základ, uhlaďte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny.
5 Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte šlehačkou – tu dejte do cukrářského sáčku a rovnoběžně s delší stranou tvořte na cheesecaku pruhy.
Přidat komentář