Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cappuccino cheesecake

Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své předloze věrný.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Dort

Ingredience

    • 100 g másla, rozpuštěného
    • 250 g sušenek lotus, rozdrcených
    • 185 ml mléka
    • 10 g práškové želatiny
    • 680 g krémového sýra, nejlépe Philadephia
    • 226 g zakysané smetany
    • 130 g moučkového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 3 lžíce instantní kávy
    • 1–2 lžíce horké vody
    • 250ml smetany ke šlehání (40%), ušlehané dotuha

Příprava jídla

Máslo promíchejte s rozdrcenými lotuskami a pečlivě namačkejte na dno i stěny do obdélníkové formy (nejlépe 12x24 cm). Dejte chladit do lednice na alespoň 30 minut.

2 Mléko vlijte do rendlíku a vmíchejte želatinu, nechte nabobtnat a poté zvolna zahřívejte a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

3 Krémový sýr prošlehejte (pokud máte robot, použijte metlu) se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi pomalu zašlehejte mléko s želatinou.

4 Kávu zalijte 1–2 lžícemi vody, promíchejte a také zašlehejte do směsi. Rozprostřete do formy na sušenkový základ, uhlaďte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny.

5 Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte šlehačkou – tu dejte do cukrářského sáčku a rovnoběžně s delší stranou tvořte na cheesecaku pruhy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tiramisu do šálku

Kávová panna cotta

Koblížky s kávovým krémem

Přidat komentář