Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cappuccino cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 54
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4640 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 332 g
Tuky 327 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trocha kávy a hodně našlehaného mléka, takové je nejen cappuccino, ale i tenhle cheesecake, který je své předloze věrný.

Suroviny

máslo 100 g
rozpuštěné
sušenky 250 g
Lotus – rozdrcené
mléko 185 ml
prášková
nejlépe Philadephia
vanilkový extrakt 2 ČL
káva instantní 3 PL
voda 2 PL
40%, ušlehaná dotuha

Postup

1

Máslo promíchejte s rozdrcenými lotuskami a pečlivě namačkejte na dno i stěny do obdélníkové formy (nejlépe 12x24 cm). Dejte chladit do lednice na alespoň 30 minut.

2

Mléko vlijte do rendlíku a vmíchejte želatinu, nechte nabobtnat a poté zvolna zahřívejte a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

3

Krémový sýr prošlehejte (pokud máte robot, použijte metlu) se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým extraktem. Do směsi pomalu zašlehejte mléko s želatinou.

4

Kávu zalijte 1–2 lžícemi vody, promíchejte a také zašlehejte do směsi. Rozprostřete do formy na sušenkový základ, uhlaďte a dejte chladit alespoň na 4 hodiny.

5

Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte šlehačkou – tu dejte do cukrářského sáčku a rovnoběžně s delší stranou tvořte na cheesecaku pruhy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín