0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládovo-mandlový cheesecake

3.8 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 431 g
Tuky 474 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Suroviny

sušenky 0.25 kg
drcené, čokoládové i jiné
máslo 120 g
rozpuštěné
mandle 200 g
mleté
moučkový cukr 200 g
mascarpone 350 g
vejce 3 ks
velká
čokoláda na vaření 75 g
rozpuštěná
kakao 1 PL
vanilka 1 špetka
smetana ke šlehání 5 PL
škrob 2 PL
čokoláda
hobliny z bílé i tmavé čokolády
1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
 
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
 
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe

Anonym

I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.

Anonym

Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.

Anonym

Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?

Anonym

Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.

Anonym

TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?

Anonym

Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.

Anonym

Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit