Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládovo-mandlový cheesecake

3.7 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6397 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 429 g
Tuky 449 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Suroviny

sušenky 0.25 kg
drcené, čokoládové i jiné
máslo 120 g
rozpuštěné
mandle 200 g
mleté
moučkový cukr 200 g
mascarpone 350 g
vejce 3 ks
velká
čokoláda na vaření 75 g
rozpuštěná
kakao 1 PL
vanilka špetka
smetana ke šlehání PL
škrob 2 PL
čokoláda
hobliny z bílé i tmavé čokolády
1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
 
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
 
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.

Komentáře

Anonym

opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe

Anonym

I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.

Anonym

Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.

Anonym

Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?

Anonym

Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.

Anonym

TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?

Anonym

Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.

Anonym

Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit