Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 431 g
Tuky 474 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Suroviny

sušenky ¼ kg
drcené, čokoládové i jiné
máslo 120 g
rozpuštěné
mandle 200 g
mleté
vejce 3 ks
velká
čokoláda na vaření 75 g
rozpuštěná
kakao 1 PL
vanilka 1 špetka
škrob 2 PL
hobliny z bílé i tmavé čokolády

Postup

1
1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
2
200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
3
Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

12.08.2009 15:27
Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)
19.05.2008 13:30
TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?
24.05.2008 16:48
Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.
21.11.2007 19:20
Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.
24.10.2007 09:37
Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?
13.09.2007 19:32
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.10
31.08.2007 14:16
Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.
17.08.2007 16:32
I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.
15.08.2007 07:42
opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...