Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6630 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 431 g
Tuky 474 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády. Snadná příprava umocní jeho sex-appeal, ale pozor: výsledek má slastně ničivé následky!

Suroviny

sušenky ¼ kg
drcené, čokoládové i jiné
máslo 120 g
rozpuštěné
mandle 200 g
mleté
moučkový cukr 200 g
vejce 3 ks
velká
čokoláda na vaření 75 g
rozpuštěná
kakao 1 PL
vanilka 1 špetka
škrob 2 PL
hobliny z bílé i tmavé čokolády
1 1/4 kg drcených (čokoládových i jiných) sušenek spojte se 120–150 g rozpuštěného másla a 200 g mletých mandlí, natlačte do formy o průměru 25 cm (uhlaďte obrácenou lžící a dejte přes noc do chladu ztuhnout).
 
2 200 g moučkového cukru a 350 g mascarpone smíchejte s 3 velkými vejci, 75 g rozpuštěné čokolády na vaření, 1 lžící kakaa, špetkou vanilky, několika lžícemi smetany ke šlehání a 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
 
3 Vlijte na korpus a pečte 10 minut při 200 stupních a pak 55 minut při 130 stupních. Nechte vychladnout na mřížce, uvolněte, vyjměte, ozdobte hoblinkami bílé i tmavé čokolády. I upečený koláč zůstává krémovitý, což příjemně kontrastuje s křupavým korpusem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

opakovanými pokusy jsem došla k názoru, že mandle v korpusu jsou zbytečné, bez nich mi chutná lépe
I přesto, že jsem zaměnila mascarpone za levnější variantu - plnotučný tvaroh, výsledek byl úžasný! Doporučuji.
Vyzkoušela jsem a výsledek na výbornou! ostatní strávníci si pochvalovali právě čokoládovo-MANDLOVOU chu´t,takže mandle doporučuji nevynechat, ale mascarpone se dá nahradit pomazánkovým máslem.
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.10
Krém se kupodivu nesrazil, ale po upečení ani nestuhl. Zakrojili jsme a on...vytekl. Je to tím, že byl málo vychazený?
Opravdu výborný. Navrch jsem místo čokolády dala směs lesního ovoce s trochou želatiny a to cheesecake dotáhlo do naprosté dokonalosti.
TAK MAM STEJNY PROBLEM. KOLEC PO UPECENI NEZTUHNUL UPROSTRED. JEN CCA 5 CM OD OKRAJE. KDE JE PROBLEM??? ... PORADITE NEKDO?
Měla jsem stejný problém, dobu pečení jsem proto upravila. Koláč je potřeba péct alespoň hodinu a třictvrtě, takto se mi to osvědčilo.
Naozaj výborný cheesecake, vydaril sa mi a teraz si na ňom pochutnávam. :-)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč