Kotletky jsou tak křehký kousek masa, že nejlépe vyniknou samotné. Jen malý zásah – ještě jedno potření marinádou ke konci tepelné úpravy – je vynese přímo do nebes!
Suroviny
Postup
Podrťte česnek s 1/2 lžičky soli, pak smíchejte v misce s pepřem, šalotkou, bylinkami a kořením a citronovou šťávou. Vešlehejte olivový olej na hustou marinádu – není jí mnoho, ale zcela postačí.
Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) na maximum. Kotletky potřete slabou vrstvou marinády, pak grilujte z každé strany 2 minuty. Maso bude středně propečené a ve středu růžové. Ke konci grilování potřete ještě jednou troškou marinády.
Podávejte se zbývající marinádou. Skvělou přílohou je salát z pečeného lilku a paprik, který můžete doplnit sýrem feta nebo jogurtem.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.