Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené jehněčí kotlety
Smažené jehněčí kotlety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené jehněčí kotlety

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4342 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 104 g
Tuky 332 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky svádějí ke grilování. My jsme je ale obalili v čerstvě připravené strouhance promíchané s parmazánem a po italsku osolili až po osmažení dozlatova. A výsledek stojí za to!

Suroviny

vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
olivový olej
na smažení
polníček
k podávání

Postup

1

Nejdřív si připravte strouhanku; nejrychlejší způsob je rozmixovat toustový chleba – klidně nahrubo. Pak ho rozprostřete na plech vyložený papírem na pečení a dejte ho do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte 10–15 minut, aby proschl, ale měl by zůstat bílý. Znovu rozmixujte, tentokrát najemno a nechte vychladnout.

2

Vzniklou strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce rozšlehejte a řádně osolte i opepřete. Kotletky protáhněte vejcem a pak je obalte v ochucené strouhance.

3

V pánvi rozehřejte asi 1 cm vysokou vrstvu olivového oleje. Usmažte v něm kotletky dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce a osolte.

4

Podávejte na lůžku z polníčku s ještě vlažným bramborovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Jehněčí kotletky si do našich obchodů razí cestu jen zvolna. Občas se objeví v supermarketech a měl by vám je objednat každý dobrý řezník. Můžete si je i nasekat z jehněčího hřbetu prodávaného v celku – jen budou bez efektní vyčnívající kůstky, za kterou se tak dobře drží při okusování. Sázkou na jistotu jsou prodejny s arabskými potravinami, například Barakat (www.barakat.cz) nebo Farah (www.ita.cz), kde seženete i kůzlečí maso. On-line zkuste www.jehnecimaso.cz či www.jehneci.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč