Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené jehněčí kotlety
Smažené jehněčí kotlety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažené jehněčí kotlety

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4342 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 104 g
Tuky 332 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky svádějí ke grilování. My jsme je ale obalili v čerstvě připravené strouhance promíchané s parmazánem a po italsku osolili až po osmažení dozlatova. A výsledek stojí za to!

Suroviny

vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
olivový olej
na smažení
polníček
k podávání

Postup

1

Nejdřív si připravte strouhanku; nejrychlejší způsob je rozmixovat toustový chleba – klidně nahrubo. Pak ho rozprostřete na plech vyložený papírem na pečení a dejte ho do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte 10–15 minut, aby proschl, ale měl by zůstat bílý. Znovu rozmixujte, tentokrát najemno a nechte vychladnout.

2

Vzniklou strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce rozšlehejte a řádně osolte i opepřete. Kotletky protáhněte vejcem a pak je obalte v ochucené strouhance.

3

V pánvi rozehřejte asi 1 cm vysokou vrstvu olivového oleje. Usmažte v něm kotletky dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce a osolte.

4

Podávejte na lůžku z polníčku s ještě vlažným bramborovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Jehněčí kotletky si do našich obchodů razí cestu jen zvolna. Občas se objeví v supermarketech a měl by vám je objednat každý dobrý řezník. Můžete si je i nasekat z jehněčího hřbetu prodávaného v celku – jen budou bez efektní vyčnívající kůstky, za kterou se tak dobře drží při okusování. Sázkou na jistotu jsou prodejny s arabskými potravinami, například Barakat (www.barakat.cz) nebo Farah (www.ita.cz), kde seženete i kůzlečí maso. On-line zkuste www.jehnecimaso.cz či www.jehneci.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín