0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hemenex
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1055 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 0 g
Tuky 59 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prohřátá šunka, pevný bílek a krémové žloutky. Tak vypadá hemenex jak má být. 

Suroviny

vejce 3 ks
velké
dušená
rostlinný olej 1 ČL
sůl
a čerstvě mletý pepř

Postup

1

Nahřejte pánev s olejem a rozložte na ni do trojúhelníku přeložené plátky šunky ohybem ven. Šunku chvíli prohřívejte.

2

Do středu pánve postupně vyklepněte vejce. Oddělujte přitom ve skořápce bílek od žloutku, bílek se tak rozlije po celé pánvi.

příprava hemenexu

3

Pečte 4–5 minut, ale po chvíli zahýbejte pánví, aby se rozlil i dosud tekutý bílek. Pokud chcete, dejte ještě pánev pod gril.

dokončení hemenexu

Tipy pro dokonalý výsledek:

  • Pečte ho na nepřilnavé pánvi lehce potřené olejem. Pánev stačí jen trochu zahřát, aby se šunka prohřála a nepálil se spodek. Použijte olej neutrální chuti (třeba slunečnicový), máslo se přepaluje.
  • Poskládání šunky zajistí, že žloutky zůstanou ve středu – na kraji pánve by se pekly moc rychle –, a odpadne tak riziko, že vytečou při přesouvání na talíř.
  • Pokud chcete opravdu tuhý a nepřipálený bílek a řídký, ale prohřátý žloutek, oddělte žloutky od bílků a pánví či vejci během pečení občas zahýbejte. Čím větší pánev, tím rychleji je hemenex hotový.
  • Pánev můžete dát na pár vteřin pod rozpálený gril nebo ji přiklopte poklicí. Hlídejte, aby žloutek nezačal tuhnout, jen se shora prohřál. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Použijte dobrou šunku, i od kosti, sušená šunka se moc nehodí, pouští příliš tuku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč