Jídlo, které oceníte jako snídani i rychlou večeři.
Postup
Rozpalte troubu na 190 °C. Čerstvý špenát dobře operte a pak vhoďte na dvě až tři minuty do vroucí vody, aby zkřehl. Slijte jej a pořádně z něj vymačkejte přebytečnou vodu (pokud použijete zmrazený špenát, rozmrazte jej). Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtvrtinu ochuceného másla a dobře ho promíchejte se spařeným špenátem.
Čtyři zapékací misky vymažte ochuceným máslem a rozdělte do nich špenát. Do každé porce pak vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a posypte lupínky másla. Pečte asi deset až dvanáct minut, aby se vejce pěkně usadila.
Mezitím v topinkovači nebo pod grilem opečte plátky veky a potřete je zbývajícím máslem. Noste na stůl společně se zapečenými vejci jako sytou snídani nebo lehký oběd.
Podávejte nejlépe se zeleninovým salátem
Komentáře