Zapečená vejce se sýrem

Zapečená vejce se sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4836 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 732 g
Tuky 139 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které oceníte jako snídani i rychlou večeři.

Suroviny

špenát 400 g
čerstvý
máslo 100 g
rajčata
sušená, rozmixovaná s máslem
parmazán
strouhaný
bazalka
čerstvá
vejce 4 ks
veka 8 plátků
nebo bageta
sůl
pepř

1Rozpalte troubu na 190 °C. Čerstvý špenát dobře operte a pak vhoďte na dvě až tři minuty do vroucí vody, aby zkřehl. Slijte jej a pořádně z něj vymačkejte přebytečnou vodu (pokud použijete zmrazený špenát, rozmrazte jej). Na nepřilnavé pánvi rozehřejte čtvrtinu ochuceného másla a dobře ho promíchejte se spařeným špenátem.

2Čtyři zapékací misky vymažte ochuceným máslem a rozdělte do nich špenát. Do každé porce pak vyklepněte vejce. Osolte, opepřete a posypte lupínky másla. Pečte asi deset až dvanáct minut, aby se vejce pěkně usadila.

2Mezitím v topinkovači nebo pod grilem opečte plátky veky a potřete je zbývajícím máslem. Noste na stůl společně se zapečenými vejci jako sytou snídani nebo lehký oběd.

Podávejte nejlépe se zeleninovým salátem

Komentáře

Kamila Rychtaříková

kdepak je ten sýr? nemělo tam být se špenátem?

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit