Suroviny
hovězí maso
1
kg
nízký roštěnec nebo zadní kýta
cibule
3
ks
rostlinný olej
vývar hovězí
750
ml
pepř
sůl
víno červené
100
ml
Smažená cibule na podávání
cibule
4
ks
rostlinný olej
Postup
1
Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).
2
Cibuli nakrájíme na kostičky.
3
Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.
4
Smažená cibule na podávání
Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com