0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí pod pastinákem

Hovězí pod pastinákem

3.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2827 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 418 g
Tuky 72 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pastinákové kaše. K masu výborně nahradí tu bramborovou.

Suroviny

olivový olej 2 ČL
cibule 1 ks
velká, nasekaná
kmín 2 ČL
nejlépe římský
česnek 2 stroužky
prolisované
fazole 400 g
v chilli omáčce, konzerva
rajče 400 g
sekaná, konzerva
oloupaný, na kusy
sůl
pepř

1 Olej zahřejte ve velké (nepřilnavé) pánvi a nechte na něm změknout cibuli s jednou lžičkou kmínu, zabere to pár minut. Cibuli shrňte na stranu a na pánev vsypte hovězí, nechte ho pořádně zhnědnout, promíchávejte a rozbíjejte hrudky. Přidejte česnek, fazole, rajčata a polovinu plechovky vody. Osolte a opepřete, přiklopte a nechte zvolna vařit dvacet minut.

2 Zatímco se omáčka dusí, uvařte pastinák v osolené vodě doměkka, důkladně slijte a pak rozmačkejte šťouchadlem s trochou čerstvě mletého pepře  a soli. Rozpalte gril na vysokou teplotu. Masovou směs nalijte do velké zapékací nádoby, navrch naneste pastinákovou kaši a posypte zbývajícím kmínem a pět minut grilujte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

Anonym

Právě jsme dojedli, bylo to výborné, všechny chutě skvěle sladěné dohromady. Hodilo by se k tomu nějaké jižní červené víno, ale zrovna nemáme. Jen ta grilovací fáze nám přišla zbytečná, žádný výrazný rozdíl před a po grilování jsme nezaznamenali (a to jsme to tam měli aspoň 15 minut).

Ivana Studená

Jak se pridava recept do oblibenych? A proc mi zmizelo vse ulozene?

Martina Kojzarová

In reply to by Ivajda

Dobrý den, Ivano,
moc se omlouváme za pozdní odpověď, otázka se nám tu trochu zatoulala. Recept se přidává pomocí srdíčka přímo pod fotkou. Uložené recepty by měly být zpět na svém místě.
Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč