Nebojte se pastinákové kaše. K masu výborně nahradí tu bramborovou.
Suroviny
1 Olej zahřejte ve velké (nepřilnavé) pánvi a nechte na něm změknout cibuli s jednou lžičkou kmínu, zabere to pár minut. Cibuli shrňte na stranu a na pánev vsypte hovězí, nechte ho pořádně zhnědnout, promíchávejte a rozbíjejte hrudky. Přidejte česnek, fazole, rajčata a polovinu plechovky vody. Osolte a opepřete, přiklopte a nechte zvolna vařit dvacet minut.
2 Zatímco se omáčka dusí, uvařte pastinák v osolené vodě doměkka, důkladně slijte a pak rozmačkejte šťouchadlem s trochou čerstvě mletého pepře a soli. Rozpalte gril na vysokou teplotu. Masovou směs nalijte do velké zapékací nádoby, navrch naneste pastinákovou kaši a posypte zbývajícím kmínem a pět minut grilujte dozlatova.
Komentáře
28.02.2010 12:33
Hovězí pod pastinákem
24.05.2021 21:05
Jak se pridava recept do…
12.08.2021 16:30
In reply to Jak se pridava recept do… by Ivajda
Dobrý den, Ivano, moc se…
Dobrý den, Ivano,
moc se omlouváme za pozdní odpověď, otázka se nám tu trochu zatoulala. Recept se přidává pomocí srdíčka přímo pod fotkou. Uložené recepty by měly být zpět na svém místě.
Krásné léto, redakce Apetitu