Kouzlo se solí znovu působí: maso je výjimečně křehké a šťavnaté, přitom ho při pečení nemusíte nijak zvlášť hlídat
Suroviny
Postup
V robotu zpracujte sůl, bílky a asi 170 ml vody. Postupně zapra-
cujte mouku. Těsto vyjměte a rukama trochu propracujte – má být tužší a nelepit. Utvořte z něj jakousi kostku, zabalte ji do potravinové fólie a nechte aspoň dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ve velké pánvi na směsi oleje a másla opečte maso ze všech stran. Vyjměte je a nechte trochu vychladnout.
Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto na obdélník o rozměrech asi 25 x 38 cm, aby se do něj maso bez problémů vešlo. Posypte nasekanými bylinami, česnekem, doprostřed položte maso. Obalte je těstem, okraje pevně přimáčkněte. Vložte do pekáče.
Potřete žloutky rozmíchanými s trochou vody. Pekáč vložte do trouby; při pečení počítejte s dvanácti minutami na každý půlkilogram masa. Bude uprostřed ještě růžové, šťavnaté a vláčné. Jestli ho máte rádi propečenější, přidejte čtyři minuty na každé půlkilo.
Vyndejte pekáč z trouby a maso nechte v pokojové teplotě hodinu chladnout. Těsto rozřízněte a krustu odstraňte. Maso nakrájejte šikmo na plátky, poprašte pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hovězí svíčková zářící ve 20 receptech(14 receptů )
Komentáře