Tady se šéfkuchař Vašek Frič inspiroval receptem naší slavné kuchařky. Tvrdí, že když krkovičku připravíte správně, bude nejměkčí a nejšťavnatější na světě!
Suroviny
vepřové maso
2
plátky
cca 2–3 cm
majoránka (drhnutá)
2
ČL
Nebo 1 lžíce čerstvě nasekané
hořčice plnotučná
3
PL
česnek
2
stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě drcený
k podávání
pažitka
na ozdobu
Postup
1
Smíchejte majoránku, hořčici, česnek, drcený pepř a sůl. Touto směsí silně potřete maso z jedné strany.
2
Krkovici položte na gril neochucenou stranou a asi 5 minut grilujte – maso by mělo být ze dvou třetin propečené, záleží na žáru.
3
Obraťte maso potřenou stranou na mřížku a nechte ho už jen lehce zatáhnout – trvá to asi 2 minuty.
4
Přesuňte plátky na okraj grilu a nechte je ještě 5 minut dojít – maso krásně zkřehne.
5
Podávejte na krajíci chleba; třeba i posypané nasekanou pažitkou.