0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

4.6/5 Počet hodnocení: 28
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 618 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 14 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady se šéfkuchař Vašek Frič inspiroval receptem naší slavné kuchařky. Tvrdí, že když krkovičku připravíte správně, bude nejměkčí a nejšťavnatější na světě!

Suroviny

vepřové maso 2 plátky
cca 2–3 cm
majoránka (drhnutá) 2 ČL
Nebo 1 lžíce čerstvě nasekané
hořčice plnotučná 3 PL
česnek 2 stroužky
drcený
sůl
pepř
čerstvě drcený
chleba
k podávání
pažitka
na ozdobu

Postup

1

Smíchejte majoránku, hořčici, česnek, drcený pepř a sůl. Touto směsí silně potřete maso z jedné strany.

2

Krkovici položte na gril neochucenou stranou a asi 5 minut grilujte – maso by mělo být ze dvou třetin propečené, záleží na žáru.

3

Obraťte maso potřenou stranou na mřížku a nechte ho už jen lehce zatáhnout – trvá to asi 2 minuty.

4

Přesuňte plátky na okraj grilu a nechte je ještě 5 minut dojít – maso krásně zkřehne.

5

Podávejte na krajíci chleba; třeba i posypané nasekanou pažitkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...