Starodávná hovězí pečeně na kávě

Starodávná hovězí pečeně na kávě

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5603 kcal
Bílkoviny 474 g
Cukr 374 g
Tuky 233 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept ze staré kuchařky, kterou s sebou do nové vlasti vezli přistěhovalci do USA, dokazuje, jak vyvážené chuťové vztahy panují mezi kávou a tmavým masem!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 0.5 hrnku
sůl 0.5 ČL
pepř 0.5 ČL
čerstvě mletý
hovězí maso 2 kg
zadní hovězí, loupaná plec apod.
rostlinný olej 0.25 hrnku
cibule 1 ks
velká, nahrubo
bobkový list 4 ks
tymián 1 ČL
sušený
káva 0.5 l
překapávaná
mouka 1 PL
prohnětená
studené máslo
0.5 hrnku
whisky nebo bourbon
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Maso poprašte moukou, solí a pepřem. V pekáči na plotně rozehřejte olej a maso v něm ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Vyjměte a nechte stranou.

2. Do pekáče vsypte cibuli a na středním plameni ji osmažte, až změkne. Vraťte pečeni, přidejte bobkový list, tymián, zalijte kávou a hrnkem vody. Uveďte do mírného varu a dobře promíchejte; maso otočte, ať se stejnoměrně obalí.

3. Pekáč přikryjte, vložte do trouby a pečte tři až tři a půl hodiny; v případě potřeby podlévejte trochou vody. Po upečení vyjměte maso a nechte ho odpočinout pod alobalem.

4. Postavte pekáč na sporák, šťávu uveďte do mírného varu (je-li jí málo, přidejte trochu vody) a vmíchejte máslo s moukou. Prošlehejte a velmi zlehka povařte. Dochuťte whisky, solí a pepřem. Podávejte se širokými nudlemi, politými máslem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit