Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrášková polévka se ciderem a mátou

Polévka, které vás upoutá překrásnou barvou a originální chutí. Svěží zeleň polévce propůjčuje nejen hrášek, ale také máta.

Vydání: 2020/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 400 ml suchého cideru
    • 400 g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou
    • 400 ml drůbežího vývaru
    • hrst lístků máty, nasekaných

    NA SLANINOVÉ SYPÁNÍ

    • 80 g malých kostiček slaniny (nejlépe sušené, např. italské pancetty)
    • 2 krajíčky toustového chleba či 1 rohlík, rozmixované na hrubou strouhanku

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a špetku soli a opékejte doměkka, trvá to asi 10 minut. Vsypte česnek a opékejte 2–3 minuty. Vlijte cider a zprudka svařte na poloviční objem, aby se zároveň odpařil alkohol, pak přidejte mražený hrášek a vývar. Přiveďte k varu, zvolna vařte 2 minuty, pak vsypte mátu a tyčovým mixérem rozmixujte úplně dohladka. Je-li polévka příliš hustá, nařeďte ji trochou horké vody. Osolte a opepřete.

2 Mezitím na sypání vložte slaninu v jedné vrstvě do studené pánve a jemně ji zahřívejte, dokud nezačne křupavět. Pak přidejte rozmixované pečivo. Obojí opečte pěkně dozlatova a dokřupava.

3 Polévku nalijte do misek a podávejte se slaninovým sypáním.

NĚCO NAVÍC
Pokud vaříte i pro děti, nahraďte cider 200 ml dalšího drůbežího vývaru a polévku na závěr dolaďte pár kapkami dobrého bílého vinného nebo jablečného octa.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Špenátové závitky

Přidat komentář