0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 35 g
Tuky 125 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Počátkem května se sezona medvědího česneku chýlí ke konci, vychutnejte si ho proto ve všech možných podobách! 

Suroviny

krůtí prsa 800 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 PL
máslo 80 g
změklé + na zjemnění
petrželka 0.5 svazek
malý, lístky nadrobno
medvědí česnek (čerstvý) 1 svazek
nasekaný
rostlinný olej 1 PL
cibule 2 ks
na tenká kolečka
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
víno bílé 250 ml
vývar kuřecí 250 ml
bylinky
podle chuti, k podávání

1 Troubu předehřejte na 190°C. Maso položte na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Ostrým velkým nožem veďte ve 2/3 výšky vodorovný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte v 1/3 výšky zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se teď mělo dát rozevřít jako leporelo. Rozklepejte na plát silný 5mm, osolte ho a opepřete, potřete hořčicí utřenou s máslem a posypte oběma bylinkami. Po delší straně zarolujte a pevně svažte kuchyňským provázkem.

V kastrolu s víkem, vhodným do trouby, opečte na oleji maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte na talíř, vsypte cibuli a česnek a opékejte na mírném ohni 10 minut doměkka. Vlijte víno a vývar, vložte zpátky maso a přiklopte. Pečte v troubě cca 1,5 hodiny, aby maso změklo, pak jej vyjměte na talíř, zakryjte alobalem a nechte odpočívat asi 15 minut. Výpek zjemněte máslem a udržujte teplý, popřípadě nařeďte horkou vodou. Roládu zbavte provázku, nakrájejte na kolečka a posypte bylinkami.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit