Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí roláda s medvědím česnekem

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 35 g
Tuky 125 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Počátkem května se sezona medvědího česneku chýlí ke konci, vychutnejte si ho proto ve všech možných podobách! 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 PL
změklé + na zjemnění
petrželka ½ svazek
malý, lístky nadrobno
rostlinný olej 1 PL
na tenká kolečka
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 250 ml
bylinky
podle chuti, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Maso položte na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Ostrým velkým nožem veďte ve 2/3 výšky vodorovný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte v 1/3 výšky zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se teď mělo dát rozevřít jako leporelo. Rozklepejte na plát silný 5mm, osolte ho a opepřete, potřete hořčicí utřenou s máslem a posypte oběma bylinkami. Po delší straně zarolujte a pevně svažte kuchyňským provázkem.

2

V kastrolu s víkem, vhodným do trouby, opečte na oleji maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte na talíř, vsypte cibuli a česnek a opékejte na mírném ohni 10 minut doměkka. Vlijte víno a vývar, vložte zpátky maso a přiklopte. Pečte v troubě cca 1,5 hodiny, aby maso změklo, pak jej vyjměte na talíř, zakryjte alobalem a nechte odpočívat asi 15 minut. Výpek zjemněte máslem a udržujte teplý, popřípadě nařeďte horkou vodou. Roládu zbavte provázku, nakrájejte na kolečka a posypte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín