Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Počátkem května se sezona medvědího česneku chýlí ke konci, vychutnejte si ho proto ve všech možných podobách! 

Vydání: 2020/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT1H30M
Pečení 1:30
Kuře

Ingredience

    • 800 g krůtích prsou
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 80 g másla, změklého + na zjemnění
    • 1/2 malého svazku hladkolisté petrželky, lístky nakrájené nadrobno
    • 1 svazek medvědího česneku, nasekaný
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
    • 4 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 250 ml bílého vína
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • čerstvé bylinky podle chuti k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Maso položte na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Ostrým velkým nožem veďte ve 2/3 výšky vodorovný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte v 1/3 výšky zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se teď mělo dát rozevřít jako leporelo. Rozklepejte na plát silný 5mm, osolte ho a opepřete, potřete hořčicí utřenou s máslem a posypte oběma bylinkami. Po delší straně zarolujte a pevně svažte kuchyňským provázkem.

V kastrolu s víkem, vhodným do trouby, opečte na oleji maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte na talíř, vsypte cibuli a česnek a opékejte na mírném ohni 10 minut doměkka. Vlijte víno a vývar, vložte zpátky maso a přiklopte. Pečte v troubě cca 1,5 hodiny, aby maso změklo, pak jej vyjměte na talíř, zakryjte alobalem a nechte odpočívat asi 15 minut. Výpek zjemněte máslem a udržujte teplý, popřípadě nařeďte horkou vodou. Roládu zbavte provázku, nakrájejte na kolečka a posypte bylinkami.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrášková polévka se ciderem a mátou

Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Špenátové závitky

Přidat komentář