0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Krůtí roláda s medvědím česnekem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 35 g
Tuky 125 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Počátkem května se sezona medvědího česneku chýlí ke konci, vychutnejte si ho proto ve všech možných podobách! 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 PL
máslo 80 g
změklé + na zjemnění
petrželka ½ svazek
malý, lístky nadrobno
rostlinný olej 1 PL
cibule 2 ks
na tenká kolečka
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 250 ml
bylinky
podle chuti, k podávání

1 Troubu předehřejte na 190°C. Maso položte na pracovní plochu kratší stranou k sobě. Ostrým velkým nožem veďte ve 2/3 výšky vodorovný řez zprava doleva, nedokrojte, ale udělejte jakousi zatáčku a pokračujte v 1/3 výšky zleva doprava, opět nedokrojte – maso by se teď mělo dát rozevřít jako leporelo. Rozklepejte na plát silný 5mm, osolte ho a opepřete, potřete hořčicí utřenou s máslem a posypte oběma bylinkami. Po delší straně zarolujte a pevně svažte kuchyňským provázkem.

V kastrolu s víkem, vhodným do trouby, opečte na oleji maso ze všech stran dozlatova. Vyjměte na talíř, vsypte cibuli a česnek a opékejte na mírném ohni 10 minut doměkka. Vlijte víno a vývar, vložte zpátky maso a přiklopte. Pečte v troubě cca 1,5 hodiny, aby maso změklo, pak jej vyjměte na talíř, zakryjte alobalem a nechte odpočívat asi 15 minut. Výpek zjemněte máslem a udržujte teplý, popřípadě nařeďte horkou vodou. Roládu zbavte provázku, nakrájejte na kolečka a posypte bylinkami.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč