Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborový džem se zázvorem a chilli

Rebarborový džem se zázvorem a chilli

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 sklenice po 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2723 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 603 g
Tuky 24 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrým pomocníkem při vaření džemu je cukrářský teploměr – s jeho pomocí totiž snadno zachytíte bod tuhnutí (želírování).

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

očištěná, na 2 cm kousky
červená, bez semínek, nahrubo
citrusový pektin 5 g
dávkujte podle údajů na obalu
šťáva
zázvor (čerstvý) 30 g
oloupaný, najemno nastrouhaný

Postup

1

Připravte si dokonale čisté (nejlépe vyvařené) skleničky s víčky. Do mrazáku si nachystejte pár malých talířků na pozdější zkoušení želírování džemu.

2

Rebarboru a chilli papričky promíchejte ve skleněné či porcelánové míse s cukrem smíchaným s pektinem. Nechte stát 1 hodinu při pokojové teplotě, během této doby několikrát promíchejte.

3

Směs vyklopte do čistého hrnce (nejlépe určeného jenom na vaření džemu), přidejte šťávu z pomeranče a zázvor a za stálého míchání jemně prohřívejte do rozpuštění cukru.

4

Pak zvolna přiveďte k varu a dále vařte, až směs dosáhne teploty želírování (105°C).

5

Vyzkoušejte tuhnutí džemu na vychlazeném talířku: Nalijte na něj směs a projeďte ji prstem. Měla by se zvrásnit a mít konzistenci džemu. Pokud ne, dále vařte a zkoušejte.

6

Horký džem nalijte do připravených skleniček a dobře uzavřete.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín