0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinové semifreddo

Malinové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Malinové semifreddo

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3832 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 313 g
Tuky 241 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu.

Suroviny

maliny 360 g
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový lusk 1 ks
krupicový cukr 220 g
smetana ke šlehání 420 ml

1Maliny dejte do nádoby kuchyňského robotu a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Odložte stranou.

2Vejce, žloutky, dřeň vydlabanou z vanilkového lusku a cukr dejte do velké žáruvzdorné mísy, tu položte nad vroucí vodu a ruční metlou šlehejte 4–5 minut nebo dokud směs nezhoustne a nezbledne. Sejměte z vodní lázně a za stálého šlehání nechte vychladnout.

3Ušlehejte smetanu do polotuha a opatrně ji vmíchejte do vaječné hmoty. Nyní oddělte 500 ml a zbytek vlijte do čtverhranné mísy. Oddělenou část spojte s malinami, promíchejte a pak v proužcích vlijte na smetanový podklad.

4Chlaďte 4–6 hodin v mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit