Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu.
Suroviny
maliny
360
g
vejce
3
ks
žloutek
2
ks
vanilkový lusk
1
ks
krupicový cukr
220
g
smetana ke šlehání
420
ml
Postup
1
Maliny dejte do nádoby kuchyňského robotu a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Odložte stranou.
2
Vejce, žloutky, dřeň vydlabanou z vanilkového lusku a cukr dejte do velké žáruvzdorné mísy, tu položte nad vroucí vodu a ruční metlou šlehejte 4–5 minut nebo dokud směs nezhoustne a nezbledne. Sejměte z vodní lázně a za stálého šlehání nechte vychladnout.
3
Ušlehejte smetanu do polotuha a opatrně ji vmíchejte do vaječné hmoty. Nyní oddělte 500 ml a zbytek vlijte do čtverhranné mísy. Oddělenou část spojte s malinami, promíchejte a pak v proužcích vlijte na smetanový podklad.
4
Chlaďte 4–6 hodin v mrazáku.