Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3832 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 313 g
Tuky 241 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaný italský dezert pro žhavé letní dny je překvapivě nenáročný na přípravu.

Postup

1

Maliny dejte do nádoby kuchyňského robotu a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Odložte stranou.

2

Vejce, žloutky, dřeň vydlabanou z vanilkového lusku a cukr dejte do velké žáruvzdorné mísy, tu položte nad vroucí vodu a ruční metlou šlehejte 4–5 minut nebo dokud směs nezhoustne a nezbledne. Sejměte z vodní lázně a za stálého šlehání nechte vychladnout.

3

Ušlehejte smetanu do polotuha a opatrně ji vmíchejte do vaječné hmoty. Nyní oddělte 500 ml a zbytek vlijte do čtverhranné mísy. Oddělenou část spojte s malinami, promíchejte a pak v proužcích vlijte na smetanový podklad.

4

Chlaďte 4–6 hodin v mrazáku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín