0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jablka v karamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 84
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 492 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak jablkům dodáte lesk i slávu.

Suroviny

jablko 8 ks
malá, např. Royal Gala
třtinový cukr 400 g
máslo
na potření alobalu

Postup

1

Do jablek zapíchejte bambusové špejle zkrácené na 12 cm.

2

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala. Stáhněte z ohně.

3

Ponořte jablka do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na pět minut vychladnout.

Související články

10 zajímavostí o jablkách
  • Zajímavosti

10 zajímavostí o jablkách

Recepty, ve kterých jablka hrají prim, se to jen hemží. Aby také ne, sklizeň právě začala. Pojďme si shrnout 10 zajímavostí o tomto zdánlivě obyčejném ovoci českých zahrádek, a uvidíme, zda na jejich všednost změníte názor. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit