Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jablka v karamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 92
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 492 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak jablkům dodáte lesk i slávu.

Suroviny

malá, např. Royal Gala
třtinový cukr 400 g
na potření alobalu

Postup

1

Do jablek zapíchejte bambusové špejle zkrácené na 12 cm.

2

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala. Stáhněte z ohně.

3

Ponořte jablka do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na pět minut vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...