Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablka v karamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 95
Do 45 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 492 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak jablkům dodáte lesk i slávu. Teď už nemusíte čekat na vánoční trhy, připravte si jablka v karamelu kdykoliv budete chtít. Na recept budete potřebovat jen tři ingredience.

Související recepty

Suroviny

malá, např. Royal Gala
třtinový cukr 400 g
na potření alobalu

Postup

1

Do jablek zapíchejte bambusové špejle zkrácené na 12 cm.

2

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala. Stáhněte z ohně.

3

Ponořte jablka do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na pět minut vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín