Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
5,0 (8x)
9. 7. 2021
Minidezerty
Apetit
Minidezerty
Apetit


Pro zkušené
> 120 min
5,0 (8x)

Jsou malé, sladké a rozkošné a hodí se jako dezert po obědě, k odpolední kávě i jako malý dárek! Řeč je o minidezertech, jejichž přípravou vás krok za krokem provede šéfcukrář Drahomír Peterka. Připravíme si eclairs, vanilkové košíčky a jahodový palace dezert.

 

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

60

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

60

JAHODOVÝ DEZERT PALACE

+ NA NÁPLŇ

+ NA DOKONČENÍ

VANILKOVÉ KOŠÍČKY S OVOCEM

+ NA KRÉM

+ NA OZDOBENÍ

ÉCLAIRS

+ NA ČOKOLÁDOVÝ LANÝŽ

+ NA POLEVU

+ NA GRILIÁŠ

+ NA DOKONČENÍ

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 313.72 kcal
  • Bílkoviny 4.45 g
  • Sacharidy 34.42 g
  • Tuky 16.97 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. minidezerty jahody - krok1 - šlehání bílků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  2. minidezerty jahody - krok2 - nanesení sněhu na pečící papír
    Zdroj: Apetitonline.cz
  3. minidezerty jahody - krok3 - příprava jahodové náplně
    Zdroj: Apetitonline.cz
  4. minidezerty jahody - krok4 - potírání upečeného korpusu marmeládou
    Zdroj: Apetitonline.cz
  5. minidezerty jahody - krok5 - vrstvení dezertu
    Zdroj: Apetitonline.cz
  6. minidezerty jahody - krok6 - zdoení dezertu
    Zdroj: Apetitonline.cz
  7. minidezerty kosicky - krok1 - prosívání mouky
    Zdroj: Apetitonline.cz
  8. minidezerty kosicky - krok2 - válení těsta
    Zdroj: Apetitonline.cz
  9. minidezerty kosicky - krok3 - vykrajování
    Zdroj: Apetitonline.cz
  10. minidezerty kosicky - krok4 - zahřívání mléka
    Zdroj: Apetitonline.cz
  11. minidezerty kosicky - krok5 - příprava pudinkového krému
    Zdroj: Apetitonline.cz
  12. minidezerty kosicky - krok6 - plnění košíčků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  13. minidezerty kosicky - krok7 - zdobení košíčků čerstvým ovocem
    Zdroj: Apetitonline.cz
  14. minidezerty kosicky - krok8 - dokončení košíčků
    Zdroj: Apetitonline.cz
  15. minidezerty eclairs - krok1 - příprava odpalovaného těsta
    Zdroj: Apetitonline.cz
  16. minidezerty eclairs - krok2 - odpalování těsta
    Zdroj: Apetitonline.cz
  17. minidezerty eclairs - krok3 - stříkání tvarů z odpalovaného těsta na pečící papír
    Zdroj: Apetitonline.cz
  18. minidezerty eclairs - krok4 - rozpůlení upečených eclairek
    Zdroj: Apetitonline.cz
  19. minidezerty eclairs - krok5 - plnšní krémem
    Zdroj: Apetitonline.cz
  20. minidezerty eclairs - krok6 - drcení griláže
    Zdroj: Apetitonline.cz
  21. minidezerty eclairs - krok7 - příprava karamelu
    Zdroj: Apetitonline.cz
  22. minidezerty eclairs - krok8 - dokončení dezertu
    Zdroj: Apetitonline.cz

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2015/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/7

Sezona vaření z čerstvých surovin je v plném proudu. Víme, jak si letní úrodu nejlépe vychutnat. Máme pro vás 73 receptů, které budete chtít jíst celé léto.Červencové číslo jsme připravovali s hostujícím šéfredaktorem Romanem Vaňkem, který pozval na velkou grilovací party nejlepší šéfkuchaře pražských restaurací.Je lepší hot dog, nebo burger? Nemůžeme si vybrat. Poctivý domácí fastfood nám chutná v obojím provedení.Jako sladkou tečku jsme upekli domácí koláče s drobenkou, které vám připomenou prázdniny u babičky. Mňam, pojďte snít s námi!

Související články

Minidezerty

Jeden nikdy nestačí: Okouzlete hosty efektními butikovými dortíky

Elegantní jednoporcové dezerty jsou velmi specifickou cukrářskou disciplínou. Místo jednoho velkého dortu se připravuje více drobných kousků. Každý ovšem musí být dokonalý. Skvěle se hodí jako součást sladkého baru pro slavnostní příležitosti jako jsou svatby, zahradní party či narozeninové oslavy. Inspirujte se a připravte butikové dortíky jako z vyhlášené cukrárny.