Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (33)
Do hodiny Velmi snadné 1
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Korpus
vejce 3 ks
cukr 100 g
olej 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Tvaroh
tvaroh 250 g
cukr 50 g
jahody 500 g

1. Bílky ušleháme se dvěmi lžicmi studené vody a polovinou cukru (50g) na pevný sníh.

2. V další míse ze žloutků a další polovinou cukru (50g) a třemi lžicmi horké vody ušleháme světlou pěnu.

3. Vešleháme do žloutků olej a opět elektrickým šlehačem vmícháme mouku s práškem do pečiva.

4. Opatrně přidáme sníh.Nalijeme do vymazané formy (vymazaný herou a vysypaný hrubou moukou). Dáme péct na 200 stupňů do trouby cca 15-20 min nebo vyzkoušíme špejlí.

5. Tvaroh s cukrem rozmícháme vidličkou. Pokud bude moc tuhý, přidáme kapku mléka.

6. Upečený korpus necháme vychladnout a teprve pak na něj natřeme tvaroh. Poté ozdobíme nakrájenými jahodami.

Tip: Dobré to je i s jiným ovocem, například s ostružinami...

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit