Suroviny
Korpus
vejce
3
ks
cukr
100
g
olej
1
PL
mouka pšeničná polohrubá
150
g
kypřicí prášek do pečiva
½
ks
Tvaroh
tvaroh
250
g
cukr
50
g
jahody
500
g
Postup
1
Bílky ušleháme se dvěmi lžicmi studené vody a polovinou cukru (50g) na pevný sníh.
2
V další míse ze žloutků a další polovinou cukru (50g) a třemi lžicmi horké vody ušleháme světlou pěnu.
3
Vešleháme do žloutků olej a opět elektrickým šlehačem vmícháme mouku s práškem do pečiva.
4
Opatrně přidáme sníh.Nalijeme do vymazané formy (vymazaný herou a vysypaný hrubou moukou). Dáme péct na 200 stupňů do trouby cca 15-20 min nebo vyzkoušíme špejlí.
5
Tvaroh s cukrem rozmícháme vidličkou. Pokud bude moc tuhý, přidáme kapku mléka.
6
Upečený korpus necháme vychladnout a teprve pak na něj natřeme tvaroh. Poté ozdobíme nakrájenými jahodami.
Tip: Dobré to je i s jiným ovocem, například s ostružinami...